- Какво представляваш?- А кой съм аз?- Нямам право да

...
- Какво представляваш?- А кой съм аз?- Нямам право да
Коментари Харесай

Проф. д-р Милен Балтов: След ChatGPT, какво следва

- Какво представляваш?

- А кой съм аз?

- Нямам право да Ви кажа, тъй като съблюдаваме строго регламентацията за персоналните данни.

Този диалог сред проф. доктор Милен Балтов,водещият на рубриката „ Икономистът приказва “ по Дарик Югоизток и чатбота на OpenAI може да даде единствено незадълбочено съмнение за заложената информация за всеки един консуматор.

Но не това е значимото, съгласно проф. Балтов, а това, на коетозалагаглавният изпълнителен шеф на корпорациятаMicrosoft- Сатя Наделаслед звездната премиерана софтуера ChatGPT в края на ноември 2022.

Само преди няколко седмици стана ясно, че звездният миг продължава с трета поредна инвестиция от 10 милиарда $ в OpenAI. Защото се оказа, че този чатбот е най-забавния и изчерпателен досега.

„ Така Майкрософт застава на челна линия. Друга причина за положителния резултат обаче е доверието към компанията и нейните артикули точно във връзка с персоналните данни и недемонстрираното и недоказано прекрачване на границата на конфиденциалност на информацията, за разлика от другия колос - Алфабет, който безусловно се трансформира в емблема на наблюдаващия капитализъм. Иначе казано – техните търсачки през Google са тези, които събират данни, следят те, преекспонират данните и така нататък “, разяснява водещият икономист.

Като различен огромен техен плюс, по думите на проф. Балтов, е концепцията им не просто да го употребяват за развлечение и икономисване на време и труд, само че моделите, които се развиват и натрупваната информация да бъдат интегрирани в други артикули, тъй че да се улеснява и усъвършенства всекидневието ни със все по-умни артикули.

„ В момента се вършат опити и не сме надалеч от времето, когато и в Ексел ще бъдат усъвършенствани услугите и примерно фактурите ще могат да се оформят за секунди “, разяснява той.

" В момента те са в една лека рецесия и се всеобщо се освобождаватслужители и пристъваспекулацията, дали огромните компании ще имат задоволително средства за вложения. Сатя Надела обаче има сериозна преднина на този пазар, тъй като като се изключи че към този момент е прекосявал през рецесии е примеман като знак на етиката, а това може да се окаже основно преимущество през идната година що се касае до утвърждение на умните артикули ", разяснява още проф. доктор Милен Балтов.

За изгодите от умните артикули в България и до къде ще се разшири приложението на изкуствения разсъдък, чуйте повече в звуковия файл от него:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР