Какво представлява ядреното оръжие с космическо базиране, за което САЩ

...
Какво представлява ядреното оръжие с космическо базиране, за което САЩ
Коментари Харесай

Какво представлява ядреното космическо оръжие, което според САЩ разработва Русия?

Какво съставлява нуклеарното оръжие с галактическо базиране, за което Съединени американски щати предизвестиха Конгреса и съдружниците си в Европа, че Русия може да употребява против спътниците на Запада?

Точното естество на оръжието - и дали то съществува в реалност - е неразбираемо. Но заканите против спътници могат да провокират всевъзможен тип проблеми - нарушение на връзките, наблюдението, разузнаването и командването и контрола по целия свят, в това число в нуклеарната сфера.

Не е ясно за какво Русия би трябвало да употребява нуклеарни оръжия, с цел да унищожи спътник. В. " Ню Йорк таймс " заяви, че Съединени американски щати нямат опция да противодействат на такова оръжие.

Ето това, което е известно и незнайно, събрано от Българска телеграфна агенция:
Какво споделят Съединени американски щати?
Съединени американски щати оповестиха на Конгреса и съдружниците си в Европа за нови разследващи данни, свързани с съветския нуклеарен капацитет, който би могъл да съставлява интернационална опасност, заяви през вчерашния ден пред Ройтерс осведомен по въпроса източник.

Новите благоприятни условия, свързани с опитите на Русия за създаване на оръжие с галактическо базиране, не съставляват такава опасност за Съединени американски щати, която да постанова незабавни дейности, сподели източникът.

По-късно някои източници обявиха, че предизвестието е обвързвано с съветските опциите в космоса и със спътниците. Един от източниците съобщи, че въпросът е сериозен, само че не е обвързван с дейна опция, нито би трябвало да бъде причина за суматоха.

Позовавайки се на настоящ и някогашен американски формален представител, в. " Ню Йорк таймс " заяви по-рано, че новата разследваща информация е обвързвана с опитите на Русия да създаде противоспътниково нуклеарно оръжие с галактическо базиране. Американската телевизия " Ей Би Си нюз " също съобщи, че разследващата информация е обвързвана с подобен капацитет. Сегашни и някогашни американски представители обявиха, че нуклеарното оръжие не е било в орбита.
Как се стигна до разкриването му?
Разузнавателната информация излезе нескрито, откакто конгресменът Майк Търнър, ръководител на Комисията по разузнаването в Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, направи през вчерашния ден извънредно и загадъчно изказване, в което предизвести за " сериозна опасност за националната сигурност ".
Ядрени оръжия в Космоса?
Русия и Съединени американски щати са несъмнено най-големите нуклеарни сили - взети дружно, арсеналите им съставляват към 90 % от нуклеарните оръжия в света и двете страни имат съвременни военни спътници в орбита към Земята.

В първите години на Студената война, откакто Русия направи скок напред в галактическата конкуренция и двете страни сътвориха междуконтинентални балистични ракети, Западът предложи контракт, който да забрани нуклеарните оръжия в космоса.

Крайният резултат бе Договорът за космоса от 1967 година, който не разрешава извеждането на каквито и да било оръжия за всеобщо заличаване в околоземна орбита или в космоса.

Съединени американски щати считат Русия и Китай за най-големите си съперници измежду страните и настояват, че и двете страни създават редица нови оръжейни системи, в това число за увеличение на своите нуклеарни, кибер и галактически качества.

Русия твърди, че преобладаващата роля на Съединени американски щати след Студената война рухва и Вашингтон от години сее безпорядък по цялата планета и подценява ползите на други сили. Москва твърди, че Съединени американски щати също по този начин създават голям брой нови оръжия.
Какво споделя Русия?
Русия нито удостовери, нито отхвърли съществуването на такова оръжие, само че отхвърли предизвестието на Съединени американски щати като " злонамерена небивалица " и трик от страна на Белия дом, който цели да накара американските конгресмени да одобрят повече средства за противопоставяне против Москва.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че няма да разяснява същината на тези известия, до момента в който Белият дом не разкрие детайлностите. Но той сподели, че предизвестието на Вашингтон е явно опит да бъде принуден Конгресът на Съединени американски щати да утвърди повече средства.

" Явно е, че Белият дом се пробва, по какъвто и да било метод, да насърчи Конгреса да гласоподава законопроект за разпределяне на средства, това е явно ", сподели Песков. " Ще забележим какви трикове ще употребява Белият дом ", добави той.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, основната фигура на Москва по отношение на контрола на въоръженията, упрекна Съединени американски щати в " злонамерена небивалица ", заяви съветската осведомителна организация ТАСС.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР