Какво представлява сапиосексуалността и с какво се характеризира? В следващите

...
Какво представлява сапиосексуалността и с какво се характеризира? В следващите
Коментари Харесай

Сапиосексуалност – сексуалното привличане към интелигентността

Какво съставлява сапиосексуалността и с какво се характеризира? В идващите редове ще научите всичко за сапиосексуалността и всичко най-важно за нея.
Прочетете още
Каква е тайната съставна част, която притегля хората и по какъв начин си избираме полов сътрудник? Химията несъмнено играе голяма роля, само че въпреки всичко има и други фактори като избрани личностни характерности, които карат двама души да са привлечени един от различен. За някои това могат да са физическите качества, статутът и(ли) качества като любезност и харизма.

Сравнително неотдавна се появи нов термин, сапиосексуалност, който разказва половото предпочитание като привличане, построено върху интелигентността на другия човек. Като сапиосексуален човек се дефинира този, който намира интелигентността и мозъка за най-привлекателни полови черти във връзка с капацитета връзка. Произходът на думата сапиосексуалност идва от латинския корен „ sapiens “ в превод умен или рационален и „ sexual “ – полов.

Какво значи да бъдеш сапиосексуален?

Накратко сапиосексуалният човек е притеглен от интелигентността, която демонстрира другият. Сапиосексуалните хора са мощно впечатлени от умните хора и назад – единствено красивото тяло за тях не е задоволително. Всъщност за сапиосексуалния човек външността не е определяща, за него по-важно е „ наличието “.

Още преди появяването на термина сапиосексуалност, е въведена друга дума – сапиофил, което значи човек, притеглен от интелигентни хора. Всъщност двете понятия значат едно и също нещо.

Признаци на сапиосексуалността

Съществуват няколко най-общи характерности, които ще ви покажат спадате ли самите вие към сапиосексуалните хора или казано по различен метод – притегля ли ви интелигентността повече, в сравнение с физическите дадености? Ето ги и тях:

Привличането нараства с опознаването на индивида

Имало ли е случай, в който сте почнали да харесвате повече някой мъж/жена, откакто сте чули по какъв начин водят образован диалог? Ако да, има огромен късмет да сте сапиосексуални. Тъй като сапиосексуалните хора са привлечени най-много от мозъка, за тях физическата прелест не е задоволителна. Сапиосексуалният човек не може да бъде запленен същински, до момента в който не опознае другия човек и неговата просветеност не покрие несъмнено равнище.

Влюбването не е бързо

Красотата на сапиосексуалността е, че сапиосексуалните хора не се влюбват в някого незабавно единствено поради външния тип. Те имат потребност да „ учат “ индивида, преди да решат да стартират връзки с него. Разбира се, сапиосексуалните хора могат да имат интерес още първоначално, само че колкото повече опознават индивида, толкоз по-влюбени в него могат да стават.

Интелигентната полемика е по-привлекателна от секса

Сапиосексуалните хора са склонни да бъдат по-щастливи в една връзка, в случай че физическата стимулация почтено се добавя и с интелектуална стимулация. Това обаче не изключва вероятността сапиосексуален човек да прави необвързващ секс. За него обаче инцидентният секс е като нездравословна храна, а завладяващият диалог като здравословната опция, която избира и към която се стреми. Най-удовлетворяващата връзка за сапиосексуалните хора е тази, която съчетава полово наслаждение, последвано от задълбочени диалози.

Източник: tialoto.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР