Какво представлява ивицата Газа?Ивицата Газа е територия с дължина 41

...
Какво представлява ивицата Газа?Ивицата Газа е територия с дължина 41
Коментари Харесай

Какво е “Хамас” и защо нападна Израел

Какво съставлява линията Газа?
Ивицата Газа е територия с дължина 41 км и широчина 10 км, ситуирана сред Израел, Египет и Средиземно море. Тя е дом на към 2,3 милиона души и има една от най-високите гъстоти на популацията в света.

Израел управлява въздушното пространство над Газа и крайбрежието ѝ и лимитира кой и какви артикули да влизат и излизат през граничните ѝ пунктове. По същия метод Египет управлява кой влиза и излиза през границата му с Газа.

По данни на Организация на обединените нации към 80% от популацията на Газа зависи от интернационална помощ, а към един милион души разчитат на ежедневни хранителни помощи.
Защо Израел и " Хамас " водят война?
Между Израел и " Хамас " има непрекъснато напрежение, само че офанзивата напалестинската ислямистка войнствена групировкадойде без предизвестие. Тя изстреля хиляди ракети към Израел, до момента в който десетки нейни бойци с пробиха границата и нахлуха в израелски общини, като убиха десетки цивилни и плениха други.

Израел стартира незабавни въздушни удари, заявявайки, че се цели в обекти на бойците в Газа. Местните управляващи оповестиха, че са починали над 200 души.
Какво е Палестина и какво общо иматтези събития с нея?
Западният бряг на река Йордан и Ивицата Газа, които са известни като палестински територии, както и Източен Йерусалим и Израел, са част от земята, известна като Палестина още от римско време.

Израел е разгласен за страна през 1948 година, макар че земята към момента се назовава Палестина от тези, които не признават правото на Израел да съществува. Палестинците също употребяват името Палестина като събирателно разбиране за Западния бряг, Газа и Източен Йерусалим.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР