Какво представлява индексът Waffle House на урагана Идалия?

...
Има няколко начина да се прецени очакваната сила на урагана,
Коментари Харесай

Има няколко начина да се прецени очакваната сила на урагана, но един от по-необичайните е чрез индекса Waffle House. Ако местата на Waffle House по пътя на урагана са отворени, това е знак, че има ограничени щети от бурята. Ако местата са затворени — какъвто е случаят с някои във Флорида поради урагана Идалия — тогава условията не са безопасни.

Индексът Waffle House използва зелена, жълта и червена оценка, за да измери колко лоши са бурите: зелено означава, че се сервира пълното меню и има малки щети от буря; жълто означава, че има ограничено меню, защото вероятно използват генератор за захранване или нямат достатъчно доставки; червено означава, че ресторантът е затворен, защото бурята е силна.

Към обяд в сряда 15 локации на Waffle House бяха без електричество – но някои бяха в жълтата зона на индекса, защото бяха отворени и работеха с генератори, каза представител на веригата пред CBS News по имейл . Най-малко пет места бяха в червената зона на индекса, тъй като бяха на директния път на Идалия, след като достигна сушата. Две други в Санкт Петербург бяха затворени поради буря.

достигна сушата в сряда на брега на Персийския залив на Флорида, донесе "катастрофални" бури и "увреждащи" ветрове в района, каза Националният център за ураганите. За кратко беше буря от категория 4, преди да отслабне до категория 3.

Много от 1600-те местоположения на Waffle House са в застрашени от урагани райони на източното крайбрежие и крайбрежието на Персийския залив. Waffle House се стреми да бъде отворена, когато хората са отчаяни – и веригата се оказа надеждна след опустошителните урагани.

„Не бях яла топло от два дни и знаех, че ще са отворени“, каза клиентката на Waffle House Никол Гейни пред Wall Street Journal, след като ураганът Айрийн опустоши Северна Каролина през 2017 г. Въпреки бурята прекъсна електричеството, местната Waffle House в Уелдън остана отворена – фар на надежда за хора като Гейни.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР