Какво представлява еър фрайърът? Това е фритюрник за готвене, като

...
Какво представлява еър фрайърът? Това е фритюрник за готвене, като
Коментари Харесай

Грешките, които допускаме, когато готвим с еърфрайъра и превръщаме храна в нездравословна

Какво съставлява еър фрайърът?

Това е фритюрник за готвене, като се употребява парещ въздух, който циркулира навътре в уреда, където е сложена и кошницата с храната.

Храната се получава бързо и е доста по-здравословна, тъй като се готви с до 80% по-малко или напълно без лой.

Готвенето на лична храна е занимателно и релаксиращо. Също по този начин може да бъде завладяващо, когато експериментирате с нови предписания и аромати. Ако обаче вършиме неточности с този апарат, готвенето става досадно и резултатът е мощно възпиращо средство за по-нататъшни дейности. Ето за какво бихме желали да ви се притечем на помощ и да представим 10-те най-често срещани неточности, позволени когато използваме еър фрайър. Какви са тези неточности и по какъв начин да ги избегнем? Прочетете и разберете повече.

1. Не претегляте съставките

Ако желаете да сте сигурни, че сте избрали вярно съставките, пробвайте се да получите положително и тъкмо тегло. Ще бъдете 100% сигурни, че следвате рецептата.

2. Пържите в прекалено много лой

Ако рецептата изисква съставки за пържене, това би трябвало да стане в точното количество олио или зехтин. Твърде многото лой в еър фрайър-а ще усили количеството калории в чинията и в това време ядене става доста тежко и пъклен нездравословно.

3. Готвите прекалено много храна едновременно

Добавянето на доста съставки вкупом би трябвало да става поредно. Поставянето им в пословичната купчина ще им попречи да се запържат или врят вярно, а усетите им няма да се обхванат взаимно.

4. Не загрявате машината до вярната температура

Когато пържите месо, риба или зеленчуци, уверете се, че температурата на мазнината, върху която ги пържите, е вярна. Ако поставите месото, когато мазнината към момента не е достигнала подобаващата температура, то ще стане жилаво и жилаво, а пържената риба ще се натроши на части или ще се трансформира в кашеста маса. Мазнината би трябвало да се затопли, тъй че поставените върху нея съставки да кипят и незабавно да нагреят.

5. Не сте спазили предложеното време за готвене

Четете ли предложените времена за готвене, посочени да вземем за пример върху опаковките всичките произведения? Вероятно постоянно разчитате на интуицията си, което може да докара до прегряване на ястията. Затова постоянно деликатно четете рецептите, които употребявате при готвене. Авторът сигурно на процедура е ревизирал времето за подготвяне на ястието.

6. Използвате сушени билки прекомерно постоянно

Когато приготвяте ядене, пробвайте се да вземете пресни билки. Те имат преимуществото, че придават цвят на ястието, имат прелестен мирис и в това време не преобладават усета на ястието.

Признайте, осведомени ли сте с кулинарните неточности, които изброихме нагоре? ;) Или може би смятате, че има и други, по-важни дефекти?

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР