Какво предлагат от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС, Възраждане“, БСП и Български

...
Какво предлагат от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС, Възраждане“, БСП и Български
Коментари Харесай

Александър Иванов: Трябва да се сложи край на правенето на проинфлационни бюджети

Какво оферират от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи, „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “ за справяне с инфлацията
„ Трябва да се постави завършек на правенето на проинфлационни бюджети. Последната година и половина бяхме очевидци на безчет доста бюджети, които в по-голямата си част бяха правени от сътрудниците от „ Продължаваме Промяната “. Лявото клатушкане, което те направиха, за жалост, докара до това, че българските жители обедняват два пъти по-бързо от европейските. Това е и главната причина за високата инфлация в България и да не може да бъдем членове на еврозоната от 1 януари 2024 година. Трябва да сложим завършек на проинфлационните бюджети, да създадем мощна страна, с цел да може регулаторните органи да се борят с високите цени “. Това съобщи пред Нова телевизия претендентът за депутат от ГЕРБ-СДС Александър Иванов в избирателен спор, в който участваха още Андрей Гюров от „ Продължаваме Промяната - Демократична България “, Деян Николов от „ Възраждане “, Борислав Гуцанов от „ Българска социалистическа партия за България “ и Георги Балабанов от „ Български напредък “.

От Движение за права и свободи са отклонили поканата за присъединяване в дебата.

„ Инфлацията е един от главните проблеми, който виждаме в днешни дни. Той засегна всички български и европейски жители. Във всички страни в Европа, които бяха наранени от инфлацията, видяхме, че най-вече бяха наранени тези, които са най-бедни, и тези, които са най-близо до войната. Има метод по какъв начин да овладеем инфлацията – това може да стане без да подвигаме налозите и без да упрекваме хората, че видите ли имат почтени приходи, внезапно инфлацията е толкоз огромна. Нашият съответен проект се състои от три ограничения – замяна на цялостния състав на Комисия за защита на конкуренцията, която е с изминал мандат и в която са сътрудници с роднински връзки от ГЕРБ. Приоритет са дребните и междинни компании, които да имат по-бърз достъп до пазарите и евтина българска сила “, сподели Гюров.

„ Големият розов слон в стаята е печатането на пари, което се случи от Коронавирус рецесията насам, което е една от главните аргументи за огромната инфлация както по света, по този начин и в България. Ние сме жертва на тези процеси. Едно от решенията е Българска народна банка да влезе в своята роля на централна банка и да предприеме политики, които лимитират паричното предложение. Например, можем да увеличим наложителните запаси по депозитите за банковата система, което ще понижи в известна степен паричното предложение. Останалата част от инфлацията значително пристигна от енергийната рецесия, където страдаме от глобите против Русия, които бяха наложени на европейско равнище. Би следвало да ги премахнем. Другата съществена причина са политиките във връзка с Зелената договорка, които също са проинфлационни “, счита Николов.

„ Най-важното за Българска социалистическа партия са приходите, приходите и приходите на хората. За да си отговорим на въпроса за какво имаме такава инфлация и кои са процесите, които сега се случват, би трябвало да забележим от кое място тя идва, с цел да имаме вярното лекуване на този проблем. Основно, преди всичко, тя идва от Зелената договорка. Колкото и да е необичайно, само че инфлационните процеси започнаха оттова. Непремерени решения, които бяха взети от Брюксел. След което тези процеси започнаха да стават по-сериозни след започването на войната в Украйна и след неразумните решения, взимани от България, и налагането на наказания от Европейски Съюз “, акцентира Гуцанов.

„ Темата е извънредно значима. Инфлацията касае всички жители на България. Неслучайно инфлацията е един от главните цели на „ Български напредък “, дружно с националната сигурност, която включва снабдяване, енергетика и сигурност на границите. Да не забравяме, че до нас има боен спор. По отношение на инфлацията „ Български напредък “ има четири ограничения и оферти, които включват произвеждане. Защото инфлация съгласно нас се бори с по-добро произвеждане и акцентът сигурно да бъде върху българското произвеждане. Последните години, като че ли, ние унищожихме огромна част от нашето българско произвеждане и считаме, че това е извънредно значимо “, е мнението на Балабанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР