Какво правите с живота си, когато се окаже, че имат

...
Какво правите с живота си, когато се окаже, че имат
Коментари Харесай

“1 час на ден” - предизвикателството, което ще промени живота ви

Какво вършиме с живота си, когато се окаже, че имат час свободно време? Работите, проверявате си мейлите, пишете си с някой, миете чиниите от нощес, планирате утрешния ангажиран ден?

С живота, който водим, рядко ни остава време за качествена отмора , непрекъснато сме под стрес, стараем се да бъдем продуктивни и си мислим, че времето, което прекарваме със самите себе, е изгубено.

Често забравяме, че в действителност ние сме най-ценното, което притежаваме в този живот и непрекъснато би трябвало да се стараем да се усъвършенстваме, да се учим, да намираме малко време за нашите лични стремежи.

И тук идва на помощ едночасовото предизвикателство, което би трябвало да изпълнявате всеки ден. То е основано от Бенджамин Франклин , който е живял цялостен живот съгласно тази философия. Всеки ден е отделял по 1 час, с цел да прави нещо друго и свястно, което му оказва помощ да израсне като човек, да се развива и да се усеща по-добре.

Всеки ден би трябвало да си задавате следния въпрос: “Какво положително дело ще сторя през днешния ден за себе си?” Винаги би трябвало да намирате отговор на този въпрос и да се стараете да извършите нещо хубаво персонално за себе си.

На ден ви се дават по 24 часа, които би трябвало да оползотворите, постоянно не тъкмо както ви се желае. Ето за какво е значимо да отделите единствено един час от тези 24, с цел да вършиме това, което е на сърцето ви.

Прочетете някоя хубава книга, отидете на подготовка, танцувайте, започнете да учите нов език, нарисувайте нещо, напишете стих, поговорете по телефона с някой непосредствен, който не сте чували от дълго време. Този един час е ваш и единствено вие можете да решите по какъв начин да го прекарате, само че най-важното е да решите да си го подарите и да осъзнаете, че имате потребност от него.

Прочетете още:
Писмо от майка до щерка... Всички тези неща, които ни водят до продължително благополучие След като той си отиде...
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР