Какво правиш, ако искаш да започнеш изцяло нов живот на

...
Какво правиш, ако искаш да започнеш изцяло нов живот на
Коментари Харесай

Къде се намира град Азбест и каква е съдбата му

Какво правиш, в случай че искаш да започнеш напълно нов живот на чисто? Сменяш името си. В случая обаче не приказваме за човек, а за град. Канадското населено място Азбест взе радикалното решение да промени наименованието си, с цел да може да притегля задгранични вложения.

on Oct 20, 2020 at 5:44am PDT

Градът в провинция Квебек наброява към 7 хиляди души и се наименуван Азбест в края на 19 век, тъй като там се е намирала най-голямата мина за въпросния минерал в света. Мината не действа от 2011 година

Още през ноември 2019 година Управата на Азбест разгласи, че ще търси ново име, което да отразява духа на града и да помогне за привличане на вложения. След гласоподаване, в което взеха присъединяване всички негови поданици над 14 години, на 19 октомври тази година беше определено името Вал-де-Сорс.
 Снимка 501645

Промяната по наименованието и всички знаци, свързани с него, е планувана за края на тази година и началото на идната. " Това ще е един прекрасен коледен подарък, " разяснява кметът на някогашния Азбест Хю Гримар пред Военновъздушни сили.

on Sep 24, 2017 at 4:54pm PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР