Какво правим, хора! Криза е! С тези думи социологът Андрей

...
Какво правим, хора! Криза е! С тези думи социологът Андрей
Коментари Харесай

Райчев към Нинова и Борисов: Какво правим, хора! Трябва да прекратим тази война между ГЕРБ и БСП

Какво вършим, хора! Криза е!

С тези думи социологът Андрей Райчев насочи самобитен апел към водачите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

" Трябва да прекратим тази война сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, рецесия има в страната, в Европа, не дай Боже още една вълна на ковид, какво вършим, хора?

Не сме Китай и Корея, ще би трябвало да платим Коронавирус цената и тя е 0,5% жертви на вируса, споделя социологът

В кого ще отиде мандатът, не е толкоз значимо, Слави Трифонов ще понесе ли министър председател като Асен Василев, Политическа партия ще понесат ли Има Такъв Народ още един път? Разбирам за какво не желаят. Няма да получат коренно повече гласове на изборите.

Това бе коментарът на социолога Андрей Райчев в предаването на Българска национална телевизия " Денят стартира с Георги Любенов ".

" Трябва да прекратим тази война сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, рецесия има в страната, в Европа, не дай Боже още една вълна на ковид, какво вършим, хора?

" Промяната " към този момент е същинска дясна партия, ГЕРБ е поканен в центъра

Служебният кабинет не я носи властта, а краткотрайно я подпира. Това ще е външнополитически блокаж. Това е президентска власт. Бягат от власт, само че при сложен миг, ти си надупчен като самарското знаме и тичаш начело ", счита социологът.

" Вирусът би трябвало да се изтърпи, половин % от хората го отнасят, проточихме епидемията от месеци в години - споделя Райчев. - Искаме ли да живеем като Китай и Корея? Но ние сме друга цивилизация, със заковаване на порти не става, би трябвало да понесем цената и тя е, че 0,5% от хората ще си отидат. "

Логичното е следното: президентът Радев не желае да прави служебно държавно управление, той бяга от това като от огън. Причините са няколко. Първо, той си изхаби фрагментите. Със Стефан Янев се разделиха, видяхме ориста на връзките с двамата му най-популярни министри. В същото време доста е тежка ситуацията в страната и в света. Правителството би трябвало да взема решение въпроси, които са комплицирани за длъжностен кабинет. Но най-важното -не наподобява, че изборите ще решат проблемите на България, а по-скоро ще ги заплетат. Президентът ясно съзира, че може да влезе в серпантина, в която през няколко месеца да има избори, които допускат и едно непрестанно служебно държавно управление - непостижима политическа активност. Всичко това го кара да прави оптималното, с цел да няма служебно държавно управление.

Това може да стане единствено по един метод - да се направи друго. Затова в неговите дейности няма да има символика както по-рано - да даде мандата на Българска социалистическа партия, с цел да покаже от кое място е по генезис като президент, кой го е издигнал първи, да прояви почитание към своите леви гласоподаватели и така нататък

Това няма да се случи в този момент заради особената трудност и значимост на обстановката. Той ще даде мандата на тези, които имат максимален късмет да го сформират - " Демократична България ".Защо?

Защото само Демократична България може да се разбере с " Продължаваме промяната ". Няма различен, на който Политическа партия да повярва и да каже - ще създадем още един опит да управляваме не с първия, а с третия мандат. Но шансът на Демократична България не е огромен. Това не е индивидуален въпрос. Политическа партия промени, по-точно оформи характера си на партия. Случи се това, че те се оказаха дясната партия в България. Те породиха като обединителя - този, който може да съедини протестърите - и Слави, и Нинова, и Христо. Нещо, което Слави не можа, а те съумяха, сподели Райчев.

Според него Борисов не се опасява от избори, тъй като мисли, че ще е първи. И това е доста евентуално. Аз не се ангажирам да кажа какъв ще е акълът на българина в средата на октомври, където отиват изборите. Но вероятността Борисов да тръгне да крепи някакво краткотрайно държавно управление - не ми се има вяра. Все отново има такава възможност, само че на нея бих поставил 10%. Не е невероятно, тъй като те въпреки всичко са политици и осъзнават, че изборите не са хубаво нещо. Осъзнават и че няма явен победител.

Много се шуми към Американското посолство, само че би трябвало да кажа, че те не вършат нещо неприятно. Нашите съдружници се безпокоят за нещо, което е действително рисково за България, а точно - да изпаднем в многомесечна рецесия. Това сподели пред Българска национална телевизия социологът и политически анализатор Андрей Райчев.

" България е изправена пред условие от своите политици да създадат нещо. Западът чудесно схваща това. Имаме международна инфлация. Всичко това изисква България да е постоянна, изисква се консенсус сред нашите ръководещи. Вместо това, обаче, виждаме поляризация и некадърност да създадат държавно управление. Политикът има обвързване в рецесия да е съответен, а аз не виждам нашите политици съответни за рецесия. ", счита той.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР