Какво прави криптовалутата след срива? HODL и BUIDL, отговаря Скот

...
Какво прави криптовалутата след срива? HODL и BUIDL, отговаря Скот
Коментари Харесай

В дълбоката зима

Какво прави криптовалутата след срутва? HODL и BUIDL, дава отговор Скот Спийгъл, един от уредниците на BitBasel, годишно събитие за криптоарт, провеждано в Маями. HODL, термин, публикуван в криптосредите, предизвиква потребителите да " държат живота си в ръце " по време на срив - и общността се е заела да преработи думата build (изграждане), с цел да върви с него. Накратко: запазете вярата.

Отдавна се поддържа концепцията, че " криптозимата ", терминът, който се употребява за спад в цените на криптовалутите, е моментът да се примирим. Всеки спад има наклонността да " отмива " тези, които са се подлъгали по хайпа, и да оставя единствено отдадените на него - тези, които построяват приложения и блокчейн технологии. Ethereum, в този момент втората по величина блокчейн платформа, беше пусната по време на първата " криптозима ", която последва скока на цените през 2014 година Следващата зима, през 2017 година, също сложи началото на изобретяването на голям брой приложения за децентрализирани финанси.
Индустрията се приготвя за нахлуване на регулациите. Реклама
Ако не друго, криптовалутите са по-добре готови да преживеят последното захлаждане, в сравнение с са били преди. Милиарди долари рисков капитал е набран и вложен, което дава на доста криптооснователи паричен буфер, на който да разчитат при ниски цени на активите. Пазарната капитализация на целия криптопазар към момента е над равнището, на което беше в края на 2020 година Зрелищният срив на FTX през ноември, откакто в салдото й бе разкрита дупка от 8 милиарда $, е огромен удар. Но другите криптоборси като Binance и Coinbase, наподобява, ще оцелеят.

Но наред със стъпките за HODL и BUIDL промишлеността се приготвя за нахлуване на регулации. Във Вашингтон се одобряват три съществени законопроекта - два всеобхватни и един, ориентиран към стейбълкойнс - тип криптовалута, обвързана с актив или стока. Американските регулаторни органи, като да вземем за пример Комисията за скъпите бумаги и фондовите тържища, стягат контрола върху платформи, които са улеснили дейностите с криптовалути, които съгласно управляващите наподобяват на скъпи бумаги.

Какво ще значи всичко това за цената на криптотокените, като да вземем за пример биткойн или етер? Ако инфлацията намалее и Фед намали лихвените проценти, това евентуално ще помогне на цените на криптовалутите, като се има поради какъв брой тясна беше корелацията им с акциите през 2022 година Но колкото повече се разрастват криптовалутите, толкоз по-трудно е да си представим различен криптобум, построен единствено въз основата на хайп.

" Всички са суперфокусирани върху построяването на действително приложение ", споделя един разработчик в Маями. Ако BUIDL интензивностите по време на този спад не доведат до действително потребление на криптовалутите отвън спекулациите и измамите, това захлаждане може да се окаже стабилно.
Реклама
2022, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор The Economist
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР