Какво покрива застраховката за дългосрочни грижи?

...
Има множество застрахователни полици, с които американците са запознати. Тъй
Коментари Харесай

Има множество застрахователни полици, с които американците са запознати. Тъй като често са упълномощени по закон или просто защото са имали предишен опит с подаването на иск, много възрастни разбират работата на различни видове застраховки. Това включва домашна застраховка, която предпазва от щети на къщата ви, но също така включва автомобилна застраховка, която защитава вашето превозно средство и пътниците в него, и застраховка живот, която може да предложи известна финансова сигурност за вашите близки след вашата смърт.

Има обаче други видове застраховки, които не са толкова добре познати, но все пак могат да се окажат ценни, особено за възрастни хора, които може да имат по-ограничен бюджет. Допълнителната застраховка Medicare, която може да покрие празнината в покритието, оставена от Medicare, е един такъв тип. Друга е застраховката за дългосрочни грижи. Този уникален тип застраховка може да покрие широк спектър от нужди за възрастни и по-възрастни хора. Съответно е важно да знаете точно какво е покрито (и какво не), за да изградите най-добрата полица за вашите нужди.

Научете повече за опциите за застраховка за дългосрочни грижи, като получите безплатна ценова оферта тук.

Какво покрива застраховката за дългосрочни грижи?

И така, какво могат да очакват потребителите, покрито със застрахователен план за дългосрочни грижи? По-конкретно, застрахователните полици за дългосрочни грижи могат да покриват следното: 

Старчески домове Специализирани заведения (за пациенти с Алцхаймер, например) Помощни жилищни заведения Хосписни грижи Дневни центрове за обслужване на възрастни

Но този тип застраховка не се ограничава само до услуги и съоръжения извън вашия дом. Може също така да осигури покритие и за вътрешността му. Застраховката за дългосрочни грижи обикновено покрива:

Медицински сестри Терапевти (физиотерапия, трудова терапия, логопед и рехабилитация) Гледачи (които покриват личните грижи, вариращи от обличане до къпане)

„Застрахователните полици за дългосрочни грижи възстановяват разходите на притежателите на полици всеки ден сума (до предварително избран лимит) за услуги, които да ги подпомагат при ежедневни дейности като къпане, обличане или хранене“, гласи запис на longtermcare.gov. „Можете да изберете набор от опции за грижа и предимства, които ви позволяват да получите услугите, от които се нуждаете, където имате нужда от тях.“

Не сте сигурни дали планът за дългосрочна грижа може да покрие това, от което се нуждаете? Отговорете на няколко лесни въпроса, за да намерите най-добрия застрахователен план за дългосрочни грижи за вас тук сега.

Защо възрастните хора се нуждаят от застраховка за дългосрочни грижи

Има множество убедителни причини, поради които възрастните хора трябва помислете за застраховка за дългосрочни грижи. Ето две основни:

Текущата ви защита може да се окаже недостатъчна

Вашата здравна застраховка и защитата на Medicare обикновено може да са достатъчни. Но ако имате нужда от медицинска сестра, която да ви помага у дома, терапевт, който да ви помага с физиотерапията, или дори гледач, който да ви помага да изпълнявате някои ежедневни задължения, тези два вида застраховки често няма да могат да ви покрият. В тези случаи (и повече) си струва да се осигури застраховка за дългосрочни грижи.

Разгледайте опциите си за застраховка за дългосрочни грижи тук, за да научите повече.

Искате да защитите спестяванията си

Ако сте работили упорито, за да създадете яйце, което да оставите на вашите бенефициенти, тогава ще искате да го защитите. Ако нямате застраховка за дългосрочни грижи и трябва да плащате за грижите, изброени по-горе, тогава може да се наложи да получите достъп до спестяванията си, за да свържете двата края. Но с план ще бъдете осигурени, защитавайки парите си сега и в бъдеще.

Изводът

Застраховката за дългосрочни грижи не е за всеки. Но може да осигури специализирано покритие за тези, които се нуждаят от него, вариращо от грижи във вашия дом до помощни жилища и домове за възрастни хора извън него. Този тип застраховка в крайна сметка може да е необходима за тези, които се нуждаят от покритие, което не е осигурено по друг начин чрез редовни застрахователни планове или Medicare. И като получат застрахователен план за дългосрочни грижи сега, потребителите могат по-добре да защитят спестяванията си от използване като алтернативен източник на финансиране. Научете повече за вашите опции за застраховка за дългосрочни грижи днес!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР