Какво означава победата на Мелони във вътрешно и външнополитически план

...
Какво означава победата на Мелони във вътрешно и външнополитически план
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Какво означава победата на Джорджа Мелони?

Какво значи успеха на Мелони във вътрешно и външнополитически проект - коментар на преподавателя по политически науки Винченцо Емануеле пред специфичните пратеници на Българска национална телевизия в Рим.

" Италиански братя " е партията, която събира най-вече гласове. Свидетели сме на значима смяна в италианската политика, на пренареждане, при което постфашистката Италиански братя измества партията Лига на Матео Салвини като водеща партия в дясноцентристкия блок ", съобщи Винченцо Емануеле, учител по политически науки от университета " Луис-Гуидо Карли " в Рим.

По думите му Мелони няма интернационален опит и в предишното е защитавала евроскептични позиции.

" Тя беше съперник на еврото. Сега омекоти доста своята изразителност и освен това - през последния месец твърдо зае проатлантически, проамерикански и проукраински позиции по отношение на войната в Украйна и това беше доста значимо за одобряването ѝ на интернационалната сцена. Относно връзките ни с нашите съществени сътрудници - Франция, Германия, Испания - те могат да бъдат проблематични първоначално, само че позициите на Италия в Евросъюза и в Европа няма да се трансформират радикално ", добави Винченцо Емануеле.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР