Какво означава плогинг? Не сте ли чували преди? Време е

...
Какво означава плогинг? Не сте ли чували преди? Време е
Коментари Харесай

Плогинг инициатива и доброволчески уъркшоп се проведоха в София

Какво значи " плогинг "? Не сте ли чували преди? Време е да променим това! Гарантираме, че и вие ще се влюбите в него.
Плогинг е нова фитнес наклонност, която стартира в Швеция. Той свързва джогинг и събиране на отпадъци от пространството, в което упражнявате. Най-доброто в плогинга е, че с изключение на повече калории, които изгаряте спрямо елементарен джогинг, в това време почиствате средата към себе си! Толкова идеален! Може би се питате, за какво да събирате отпадък? Ето някои аргументи:

• Пластмасовата бутилка се разпада след 500 години.• До 2050 година в океана ще има повече пластмаса, в сравнение с риба.

• Най-големият пластмасов остров в океана е 13 пъти по-голям от България.

• Човешкото население създава към 300 милиона тона пластмаса всяка година. Повече от 8 милиона от тези отпадъци приключват своето странствуване в океаните, а 78% не се рециклират.

• Чрез хранителната верига пластмасата стига до чинията ни. Вие сте веган? Не се безпокойте, водата, която пиете, също е ароматизирана с микропластмаса.
" Плогинг в София " е самодейност, разпространявана от доброволци от „ Асоциация за развиване на българския спорт “, които се интересуват от поддръжка на положителните практики за устойчивата среда на София посредством спорт. Целта на тази самодейност е да се понижи количеството на отпадък, който е локализиран в зоната, в която се организира – Национална спортна академия „ Васил Левски “, която е и дом на интернационалните доброволци по време на престоя им в България. Вярваме, че дружно с други жители на София успяхме да повишим осведомеността за използване на положителни практики в грижата за общността, в която живеем. Вярваме, че спортът дружно с доброволчеството е най-хубавият метод да работи дружно и да създадем другарства за цялостен живот. Всеки от нас може да бъде част от разрешаването на съществени проблеми като замърсяването. Инициативата се организира в границите на план “YouthUP, SportUP” – Европейска Доброволческа Служба на стратегия „ Еразъм+ “, съгласуван от „ Асоциация за развиване на българския спорт “
Събитието се организира на 20 септември 2018 и имаше за цел с изключение на да сложи основите на една нова наклонност в България, също по този начин и да даде самобитен старт на идната Европейска седмица на спорта, която ще се организира в страните членки на Европейския съюз и 11 страни отвън Европейски Съюз в интервала 23-30 септември 2018. Няколко часа преди плогинг самодейността доброволците организираха и доброволчески уъркшоп YouthUP, SportUP в Национална спортна академия „ Васил Левски “, в който взеха присъединяване над 40 младежи. По време на срещата беше показана цялостната рамка на стратегия Еразъм +, както и опциите, които тя дава в областта на образованието, младежта и спорта, с акцент на опциите за включване на младежите в тях.
Програмата за обучение, образование, младежи и спорт „ Еразъм + “ започва през 2014 година и поддържа дейностите в областта на учебното обучение, висшето обучение, професионалното обучение и образование, образованието за възрастни и младежи. Има за цел да построи постоянни партньорства сред образованието и бизнеса за поощряване на нововъведенията и конкурентоспособността, като в същото време предизвиква заетостта, със специфичен акцент върху битката с младежката безработица.

Тази година АРБС осъществя план „ YouthUP, SportUP ", който има за цел да даде опция на четири интернационалните доброволци да натрупат опит в междукултурната среда и да се срещнат с опциите, които Европейските политики за младежта оферират. Представители на Португалия, Словакия и Босна и Херцеговина също се включиха в срещата и участниците от град Сандански имаха опция да получат информация от първо лице за опциите, които Европейския съюз дава, както и в частност изгодите на доброволчеството за локалните общности. Проект YouthUP, SportUP е съ-финансиран по стратегия „ Еразъм+ “, управлявана в България от Център за развиване на човешките запаси и се осъществя в границите на 2018 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР