Какво означава желанието за нещо пикантно? Тялото може да сигнализира,

...
Какво означава желанието за нещо пикантно? Тялото може да сигнализира,
Коментари Харесай

Какво липсва на тялото, когато ви се иска нещо пикантно

Какво значи желанието за нещо пикантно? Тялото може да алармира, че му липсват избрани субстанции. Един от разновидностите е недостиг на аскорбинова киселина. „ Горещите “ храни в рационална доза могат да обезпечат изгоди за здравето. Използването им има позитивен резултат върху сърдечно-съдовата система и освен. Намаляването на имунитета също се демонстрира под формата на жадност за нещо тръпчиво. Когато приемате пикантна храна, тялото ви се обогатява с антиоксиданти. Това е изключително потребно по време на грипния сезон, защото антиоксидантите ни защищават от микроби, които нападат телата ни.

Веществата за пускане на метаболизма и възстановяване на храносмилането се съдържат в следните артикули:

Черен пипер - пиперин,

Чесънът - гликозид алицин,

Горчица, хрян - алил синапено масло.

Изгарящите субстанции покачват апетита, задействат работата на стомаха.

Защо пикантното е положително

Съединенията в пикантните храни имат позитивен резултат върху сърдечно-съдовата система. За да разшири кръвоносните съдове, тялото „ желае “ нещо пикантно. Това ви разрешава да намалите налягането, да възстановявате сърдечната функционалност, кръвообращението се усъвършенства и наличието на неприятния холестерол понижава. Това укрепва стените на капилярите. При недостиг на позитивни страсти тялото се стреми да компенсира дефицита посредством нещо „ остро “, пикантно. Изгарящите субстанции спомагат за синтезирането на хормона на щастието - ендорфин, който ви разрешава да намерите успокоение, да намалите напрежението.

Лютите чушки и други люти храни покачват телесната температура. Помагат при прегряване, с цел да охладят организма от вътрешната страна. При бодърствуване пикантните храни отпускат: мускулният конвулсия и напрежението понижават и индивидът заспива.

Противопоказания за използването на люто

Злоупотребявайки с лютото, рискувате да нарушите вкусовите чувства. Изгарящите храни могат да предизвикат киселини, защото при несъразмерна консумация се отделя стомашен сок. Стабилното раздразнение на стомашните стени заплашва с гастрит. Желанието да вкусите пикантно понякога е обикновено. Но непрекъснатото предпочитание за такива артикули ще докара до посещаване на доктор, с цел да дефинира повода за това положение.

Статията е единствено за осведомителна и просветителна цел и не е сурогат на професионални медицински препоръки, диагностика или лекуване. Винаги се консултирайте с вашия доктор за всевъзможни въпроси, които може да имате по отношение на здравното положение.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР