Какво означава джентълменското споразумение, постигнато между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, попита

...
Какво означава джентълменското споразумение, постигнато между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, попита
Коментари Харесай

Нинова за ПП-ДБ и ГЕРБ: Коалиция на джентълмени с по една ръка

Какво значи " джентълменското съглашение ", реализирано сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, попита Корнелия Нинова, като допусна, че това е " коалиция на джентълмени с една ръка ".

Нинова напомни и избора на Вежди Рашидов за ръководител на 48-ото Народно събрание. Тя съобщи, че персонално тя го е предложила, само че не като човек от ГЕРБ-СДС, а като доайен.

" По-скоро ще ми изсъхне ръката, в сравнение с да гласоподавам за ГЕРБ ", цитира тя Явор Божанков, който напусна групата на Българска социалистическа партия, а в този момент е част от ПП-ДБ, само че без да посочва името му. Припомни и думите на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС: " По-скоро бих си отрязал ръката, в сравнение с да поддържа " Продължаваме промяната ".

" Аз не знам какво е това съревнование да се лишавате от ръце. И в този момент внезапно " джентълменско съглашение ". Какво е това, уважаеми сътрудници? Коалиция на джентълмени с по една ръка? ", сподели още Нинова.

Относно законодателната стратегия, направена от двете обединения, тя съобщи, че част от тях са и цели на Българска социалистическа партия. Но попита чия е тя и кой застава зад нея.

" Изчислили ли сте финансовия аспект на тази стратегия? Не сте сигурно. Как оферирате такава законодателна стратегия без бюджет? ", попита тя, като прикани обединенията намерено да заявят, че ще вършат държавно управление, и попита Политическа партия и Демократична България дали са статукво или смяна.

" След 6 години борби вие дойдохте на крилете на митинга, оглавихте го, употребихте го и в този момент се прегърнахте с тези, които вкарахте в ареста ", сподели Нинова. Като " противоконституционно " тя дефинира решението за ротация на ръководител на Народното събрание.

Думите на Нинова пристигнаха по време на дебата за избор на ръководител на Народното събрание. Това ще е трети ден, в който депутатите пробват да изберат кой да седне на шефското място в Народното събрание.

Вчера ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС оповестиха, че са постигнали единодушие той да се върти на ротационен принцип на три месеца, като първо ще бъде определен Росен Желязко
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР