Какво означа изборът на Кристалина Георгиева за България, за региона,

...
Какво означа изборът на Кристалина Георгиева за България, за региона,
Коментари Харесай

Хампарцумян обясни избирането на Кристалина Георгиева за шеф на МВФ

Какво означа изборът на Кристалина Георгиева за България, за района, свърши ли монополът на Западна Европа върху този вид позиции и съответно на МВФ?

"Първо е персонално достижение за нея – експерт, който е оценен на извънредно високо равнище " – сподели в ефира на "България он еър " Левон Хампарцумян, банкер и ръководител на Български конгрес на бизнес водачите.

"Онези хора, които постоянно сънуват конспирации против България и българите, няма какво да кажат, тъй като имаме Кристалина, златните девойки, Григор Димитров, които като реализиран нещо, светът ги признава, смъква им шапка, коленичи, целува и така нататък

За България е достижение, че самата тя не толкоз от дълго време, беше клиент на фонда със избавителни стратегии.

Важен е резултатът, който е положителен за Кристалина Георгиева, за България и за Източна Европа. Защото представител на един нов район на света, който беше в комунистическия мрак, внезапно стартира да дава хора на основни международни позиции ", добави Левон Хампарцумян.

Какви порти отваря тази позиция към Източна Европа?

"Това е необикновен триумф, голям, международен триумф. Искрено казано още нямам доверие, че това се е случило. Не имам вяра, че българка е началник на МВФ! ", разяснява Муравей Радев, някогашен министър на финансите.

"Това е извънредно авторитетна фигура в международен мащаб. Няма развой – стопански, финансов, световен, който да се реализира без водачи и страни да се допитат до шефа на МВФ.

Това е фигурата, която е международен специалист. МВФ се грижи за икономическото и финансово здраве на света.

И Кристалина е там, на върха! ", съобщи Муравей Радев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР