Какво отчита туристическият бранш след изпращането на лятото, какви проблеми

...
Какво отчита туристическият бранш след изпращането на лятото, какви проблеми
Коментари Харесай

Заместник-министър на туризма: Това е най-добрият летен сезон след пандемията

Какво регистрира туристическият отрасъл след изпращането на лятото, какви проблеми изплуваха и каква е гледната точка на Министерството на туризма разяснява в ефира на " Добро утро, Европа " Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма. 

" По статистически данни изпращаме един добър сезон. Имаме растеж с 5,2% по отношение на предходната година и 6,3% по отношение на 2019 година Това е най-хубавото лято, най-хубавият летен сезон след пандемията и съпоставено с предпандемичната 2019 година даже е по-добре. За интервала май-юли 2024 година, т.е. актуалната година, ние имаме повече от 3 милиона регистрации на туристи ", уточни Георгиева.

" Проблемът на свързаността е тематика, която дружно с сътрудниците от Министерство на превоза и известията създаваме. Мога да дам напълно съответен образец. Предстои ни среща с норвежките авиолинии. Линията работеше като сезонна. Надяваме се с диалози, с въздействията и лостовете на страната да се опитаме да създадем линията цялогодишна, тъй като считаме, че в Норвегия и в останалите страни от Скандинавия има запас на развиване точно
на профилираните типове туризъм в България ", изясни тя.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР