„Какво очаквате да чуете? Да живее Валери! Президент! Когато на

...
„Какво очаквате да чуете? Да живее Валери! Президент! Когато на
Коментари Харесай

Валери Симеонов: В курортите ни има шампиони по рецидивизъм

„ Какво очаквате да чуете? Да живее Валери! Президент! Когато на някой са наранени ползите е обикновено да вика оставка”, разяснява вицепремиерът Валери Симеонов след извършеното трето съвещание на Координационния съвет по туризъм в Бургас, представен от Фокус.

„ Явно е недоволството на нашите сънародници от невъзможността да се почива. Невъзможност, подбудена от високите равнища на шума и озвучаването, което излиза от избрани заведения. Това, което е открито от миналите два месеца от летния сезон, е, че създаващите такива шумове проблеми са едни и същи заведения. Те не са много”, регистрира Симеонов.

„ Във всеки един от курортите има първенци по рецидивизъм и те за жалост основават общото отрицателно усещане от туристическия сезон и опорочават туризма, лишавайки от опцията почиващите да имат пълноценна нощна отмора “, безапелационен е вицепремиерът.

Според него показните акции против заведения в курорта са сполучливи и най-малко за денонощие е било обезпечено спокойствието на почиващите.

„ През последното денонощие няма нито един признат сигнал за превишаване на шума на телефон 112”, акцентира Симеонов и даде обещание инспекциите да продължат.

Той регистрира спад на нарушаванията във всички посоки през това лято: „ Спад на нередностите има при митници, престъпност. Спад се отичат и при неспазването на трудовото законодателство Почти няма нарушавания в активността на Морска администрация. Само 12 плавателни съда са без съответните документи. От осъществените 1600 инспекции от КЗП, са формирани 100 акта “, сподели още вицепремиерът.

По думите на вицепремиера има позитивен резултат от контрола на всички институции през летния сезон. А отивайки персонално в заведенията той е посочил по какъв начин да се избегнат наложените подмолни схеми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР