Какво обърква гражданите днес, защо президентът се държи агресивно с

...
Какво обърква гражданите днес, защо президентът се държи агресивно с
Коментари Харесай

Асен Агов: Има хора, които казват на президента какво да прави

Какво обърква жителите през днешния ден, за какво президентът се държи нападателно с политици, разяснява в " Мрежата " по стратегия " Христо Ботев "  Асен Агов, публицист и някогашен политик.

" Хората у нас се объркаха, тъй като дълго време не бяха осведомявани за всичко, което се случва у нас, а  прокуратурата се държи като махленска охранителна организация.  Гражданите се чудят по какъв начин е допустимо всичко това у нас, ами  допустимо е, тъй като не отиваме да гласуваме, с цел да има това болшинство, което може да почисти тези Авгиеви обори.  Ние сме си отговорни, че страната ни е в това положение. Всъщност сегмента от хора на властови позиции, които желаят корупционния модел да се запази, е доста дребен, само че и доста мощен. Те години наред затъмняваха какво се случва в страната, по тази причина и през днешния ден жителите са учудени и комплицирани. Объркани поради недобрата осведоменост са жителите и когато гласоподават за ГЕРБ. Не ги укорявам, тъй като, в случай че не се задълбочаваш в процесите и по какъв начин се случва всичко в България, няма по какъв начин да се ориентираш, тъй като никой не ти изяснява, в това число и медиите, и гласуваш по най-лесния метод. Затова и последните избори не сътвориха належащо болшинство за промени. От друга страна, всички събития в последно време сътвориха последна нужда от сформиране на държавно управление. "

Президентът Радев и вдигнатият пестник

" Той се сближи в последно време доста с Иван Гешев, те са напряко един тандем. Когато преди две седмици се сложи въпросът за промени в Закона за правосъдната власт, първата реакция на беше –  не било времето в този момент да се сменя основният прокурор  – това сподели той.  Той обществено се намесва в политическия живот на страната,  държа се извънредно невъзпитано, когато връчи втория мандат. Лицемерен е, тъй като на срещата на върха в Кишинев сподели, че " целувката сред ГЕРБ и ПП/ДБ ще роди омерзение ", и в това време гласоподава там следващия цикъл наказания против Русия.

Колкото до неговия вдигнат пестник през 2020-а,  аз бях несъзнателен очевидец на това по какъв начин се провежда този жест. Този жест се провежда по телефона, пред очите ми, към 17 часа, в едно кафене в центъра на София. Обади му се човек с публичен престиж и на президента му  беше внушена ясно фразата " Мутри, вън ". С внезапен звук му споделиха, че в случай че не го направи, никой няма да го огледа повече в очите. Тази фраза се сътвори пред очите ми. И то от хора, които са от " левицата ". Тогава се обадиха пред очите ми на човек, непосредствен до президента, който той слуша, и му споделиха да употребява тази фраза.

Бях стъписан, когато след това видях в новините, че той е послушал хората, които генерираха и жеста с юмрука, и фразата " Мутри, вън ".

С това споделям, че  има хора, които споделят на президента какво да прави . И още, той го направи тогава, съгласно мен, тъй като се ядоса на Гешев, а  не поради убеждения . Това ясно се видя след нахлуването на Русия в Украйна. Тогава се видя кой е той, тъй като се държа по най-безобразния метод. Това му държание, дружно с изказването му от понеделник, че ПП/ДБ би трябвало да върнат мандата, граничи с държавна измяна. Защото с тези си изказвания той на процедура се афишира против участието ни в Европейски Съюз и НАТО. "

Линията " Русия "

" Тя се реализира от дребен сегмент политици, който сегмент, в случай че се яви с партия на избори, няма да влезе в Народно събрание. Освен това с Русия е завършено поради нелепостта на Путин да нападне Украйна. Там му следва още по-дълбоко проваляне. Цялата легенда за могъщата съветска войска е единствено легенда. Т.е. тези, които у нас разчитаха на паричните подаяния от Москва, през корупцията, които влиза в България през съветски ползи, в този момент към този момент няма да могат да получават тези пари. Тези хора губят доста, тъй като, в случай че излязат на свободния пазар, няма да могат да изкарат и един лев. В България съществува болшинство от самостоятелни и свободни хора, които я вършат богата. Те не се събират в съветския културен център, а са тези, които не стъпват там.

Президентът на България към този момент принадлежи към предишното, няма различен път за него . Той си отвори врата към предишното с държанието си при връчването на втория мандат в понеделник.  Той няма бъдеще нито в политиката, нито в публичния живот повече, тъй като се опозори по метод , по който в никакъв случай не съм си представял, че средноинтелигентен човек може да постъпи. Той постъпи аморално.

" Възраждане " също не ги броя в българското уравнение на бъдещето . Всъщност огромен минус на този огромен цикъл от поредност от избори е, че направи чуваем гласът на " Възраждане ", само че по този начин беше и с " Атака " преди време. Хората би трябвало да схванат, че  само става въпрос за " златния пръст ". Този " златен пръст " през днешния ден е нужен на Радев.   " Възраждане " са нужни на Радев, защото  те пазят същата теза като неговата. Да, той не я артикулира като тях – излизане от НАТО И Европейски Съюз, само че и не възразява против това, което приказва " Възраждане ". "

Службите в България

" Когато пристигнаха в Народното събрание и чухме по какъв начин приказват шефовете им, те в действителност потвърдиха, че би трябвало да бъдат заменени, както се говореше в по този начин наречения " абсурден " запис от съвещанието на Политическа партия. Да не приказваме, че нямат място изобщо в пленарна зала. Те обслужват Радев и гледат с поклони към президента да си запазят местенцето. "

Правителство

" В момента единствената формула, по която може да се сформира държавно управление, е сред ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ. Никога не трябва да забравяме, че болшинствата се основават от гласоподавателите, а не от политиците. Политиците правят това, което им поръчват гласоподавателите. Всеки, който гласоподава или не гласоподава, би трябвало да знае, че носи отговорност за това положение сега. Привърженици на демократичната общественост в България над 60% желаят държавно управление и то евроатлантическо. С кого да се образува такова държавно управление при настоящето систематизиране на мандатите? Всички евроатлантици обаче диванно подлагат на критика, че ПП/ДБ ще го вършат с ГЕРБ. Според мен, вместо по през целия ден да мърморят по обществените мрежи и постоянно да са недоволни, по-добре да излязат и да гласоподават идващия път. Сатанизацията на хората в България е доста типично нещо и не е от през днешния ден. Да, Делян Пеевски евентуално е отговорен за всичко, в което е упрекван, само че има съдилища, които би трябвало да потвърдят това, а не ние да ги решаваме през диванни мнения и с трудове във фейсбук. Аз, макар че разбирам казуса с Делян Пеевски, който " разрешава " надали не съставянето на държавно управление през днешния ден, не съм пуснал един коментар във фейсбук против това. Не съм, тъй като моята работа, като жител, е да осмисля по какъв начин ще гласоподавам и да го направя. Да, не съм благополучен от тази коалиция, само че тя е нужна, с краен прагматизъм е нужна, тъй като, в случай че отидем на още едни избори, ще имаме още повече Радев – като време, наличие, говорене, дейности. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР