Какво ни показва настоящата кампания в Серия А? Развива ли

...
Какво ни показва настоящата кампания в Серия А? Развива ли
Коментари Харесай

Какво предложи сезонът в Серия А до този момент?

Какво ни демонстрира актуалната акция в Серия А? Развива ли се италианския футбол и има ли положителни вероятности за бъдещето? Настоящата акция 2019/2020 е повече от забавна и завладяваща. Много тимове са забъркани, както в борбата за купата, по този начин и в битката за Европа. На дъното също е забавно, където няколко тима са разграничени единствено от точка или две. Шампионът Ювентус просто към този момент взима своето. Тимът печели, от време на време с не толкоз безапелационна игра, само че резултатите ги има и това не може да бъде отречено на мениджъра Маурицио Сари.

Едва ли някой се е съмнявал в главната роля на Кристиано Роналдо и той за следващ път демонстрира за какво е считам за един от най-хубавите за всички времена. Грандът от Торино прави това, което се изисква от него, печели и преднината от 4 точки на върха въобще не е инцидентна. Трябва да се означи конкурентността на серия А през този сезон и многото отбори, които си оспорват скудетото. Ювентус, Интер и Лацио са заплели троен възел и борбата се обрисува да бъде жестока до последния кръг.

Вторият във краткотрайното класиране Интер обаче се затруднява да поддържа темпото на Юве. „ “На няколко пъти досега “ нерадзурите “ имаха лека преднина пред първенците, само че стартира да си проличава все по-ясно по-дългатта пейка, с която разполага Маурицио Сари. Интеристите пробват всичко, с цел да са оптимално покрай върха, само че в избрани мачове отборътт на Антонио Конте загуби скъпи точки, пресният образец е пропуснатата победа от през вчерашния ден против Лече. Тепърва следва най-интересното, само че се вижда по какъв начин Ювентус оттново стартира да взема преимущество. Дойде ред да поговорим и за Лацио.

Дали пък „ бианко-челестите “ няма да се окажат действителния съперник на „ остарялата госпожа “ за купата? Още повече, че „ лациалите “ победиха към този момент на два пъти Юве и демонстрираха, че са способни да се опълчват на сегашния първенец. Отборът на Симоне Индзаги се намира в невероятна форма. 11 следващи победи, впечатляващо показване в съвсем всеки мач и доста голове. Разбирателството в отбора е на ужасно равнище, а Чиро Имобиле просто не стопира да бележи. Изглежда, че заплахата за съперниците на Лацио може да пристигна отвред и ще бъде доста забавно да последим развиването на този тим. „ Орлите “ не обявяват упоритости за купа, само че в случай че не престават по този начин скоро ще задминат Интер в класирането и могат да погледнат самоуверено към първата позиция. Това са главните кандидати за скудетото, а кой ще победи ще разберем през май.

Друга забавна борба се води за четвъртото място, последното, което дава право на присъединяване в шампионска лига. Рома и Аталанта сигурно желаят да бъдат по-нагоре и те разполагат с цялостния капацитет да объркат доста сметки. Сякаш Аталанта към този момент не изненадва никого. Отборът на Гасперини просто играе мач за мач в типичния си атакуващ и нападателен жанр и бележи доста попадения. Изобщо не е инцидентен фактът, че „ бергамаските “ имат най-резултатното нахлуване в серия А и продължаватт да бъдат въодушевени. Нито Рома нито Аталанта могат да бъдат отписвани от топ 3, защото още е доста рано и занапред предстоят доста дербита.

Битката за Лига Европа също си заслужава. Каляри, Парма, Торино, Милан, а даже и Верона имат своите шансове за европейски футбол. Подобрението при Милан си заслужава да се означи и поредицата от положителни резултати върна вярата на тифозите. Определено Златан Ибрахимович доста оказа помощ с цялостното си въздействие върху тима. Шведът е същински водач и демонстрира тези свои качества по страховит метод. „ Росонерите “ към този момент са в директната борба за европейските шампионати, а е пределно ясно, че Милан и многочислените почитатели на този популярен клуб заслужават европейски футбол. Каляри е другия огромен шлагер на сезона досега.

„ Сардинци “ започнаха впечатляващо и учудиха доста експерти с положителната си игра и мощните резултати. В последно време обаче оттборът на Роландо Маран скапе положителните усещания и е явно, че отборът минава през сложен интервал. Не можем да подминем и различен именит клуб за Италия, тимът на Фиорентина. Там се случват забавни процеси и новият притежател на отбора от Флоренция Роко Комисо дойде с огромни обещания и мощни думи.

Вижда се обаче, че желанията на Комисо са положителни и този човек в действителност желае да реализира нещо огромно. Той в действителност живо се интересува от протичащото се в клуба, прави опити да укрепи състава, и даже към този момент го направи. Комисо постоянно застава пред медиите и приказва за своите цели и бъдещето. Още е рано за сходни прогнози, само че несъмнено има вяра за Фиорентина и тимът нищо чудно в близко бъдеще още веднъж да усети усета на мачовете в Европа. Когато Франк Рибери се завърне от травма, сигурно това още повече ще вдигне класата на отбора на Джузепе Якини. Якини е експерт опдценяван от доста хора, само че във Флоренция ттой получава идеалния късмет да покаже себе си и да възроди Фиорентина. Засега експертът се оправя добре и с интерес ще следим развиването на „ виола “.

Няколко думи и за раздирания от проблеми Наполи. Това е най-кошмарния сезон за отбора от Неапол от години насам. Всичко в този клуб е комплицирано, а тягостната конюнктура се е настанила на „ СанПаоло “. Всички имаха очаквания, че с идването на Дженаро Гатузо рецесията ще бъде решена, само че това по този начин и не се получи. Напротив, проблемите се задълбочават от ден на ден, а даже президентът Делаурентис съобщи, че съжалява за промяната на Анчелоти и би желал да го върне още веднъж. Анчелоти обаче към този момент е отпред на Евертън и за момента се усеща добре на „ Гудисън Парк “. Тифозите на Наполи сигурно желаят този призрачен сезон да свърши колкото се може по-скоро. На отбора от Неапол не му остава нищо друго с изключение на да продължи да пробва и да чака по-добри дни, само че проблемите там на всяко едно равнище наподобяват прекомерно доста.

Битката на дъното също е доста вълнуваща. Не можем да определим нито един отбор, като сигурен изпадащ. Дори и отборът на СПАЛ към момента има изцяло действителни шансове за избавление при положителни игри. Ситуацията в Дженоа е Интересна, тъй като този обичаен клуб за Италия може и да напусне серия А след края на сезона. Давиде Никола би трябвало да свърши още много работа, с цел да избави „ грифоните “. Тимовете на Бреша и Лече също въобще не са спокойни за ориста си, а същото важи и за Сампдория.

До момента сезонът в серия А е повече от трогателен и забавен, а най-хубавото сигурно следва.

Автор: Дидо Калинков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР