Какво не може да се оправдае нито с пандемията“, нито

...
Какво не може да се оправдае нито с пандемията“, нито
Коментари Харесай

Британия - страната, превърнала се в международно посмешище

Какво не може да се оправдае нито с „ пандемията “, нито с войната в Украйна

Статистическите данни за декември на интернационалната компания Statista Research Department, демонстрира, че в този момент към този момент 56% от жителите на Обединеното кралство считат за неточност напускането на Европейски Съюз. И единствено 34 % го дефинират като вярно решение. Припомняме, че в деня на гласуването през 2016 година антиевропейците в Обединеното кралство завоюваха малко повече от половината от гласовете - 51,9%. Мобилизираха се и се надяваха от януари 2020 година да се отърват от „ оковите на недемократичния Европейски Съюз “. Какво от това?

Нелегалните, които бяха считани за най-болезнения проблем в Лондон, преди две години изведоха по улиците на Дувър, който се трансформира в главната врата за мигранти, пресичащи пролива от Франция, тълпи от хора със флагове и транспаранти „ Да премахнем боклука от улиците си! ”, „ Ще си върнем страната за себе си! ”, „ Арест! Депортиране! ”...

Може би Брекзит спря незаконната миграция? Не. Случи се противоположното. От януари до ноември предходната година над 40 000 души са прекосили Ламанша с дребни лодки. Година по-рано такива незаконни имигранти са били 28 526, а през 2020 година са общо 8404.

През януари 2021 година влезе в действие Споразумението за търговия и съдействие сред Европейски Съюз и Обединеното кралство (TCA) и Обединеното кралство дефинитивно престана да бъде член на единния пазар и митническия съюз.

Оттогава цената на английските артикули, изнесени за Европейски Съюз, е спаднала с към 5,3 милиарда английски лири. Вносът от Европейски Съюз е намалял със 7,2 милиарда Финансовите загуби на Лондон от Brexit доближиха £33 милиарда единствено до юли 2022 година Поговорката „ Срещу каквото се борихме, на това се натресохме “ към този момент закупи особено значение за британците: те от ден на ден се питат дали въобще е било належащо да напущат Европейския съюз.

След Брекзит икономическото развиване на Обединеното кралство спрямо други страни от Г-7 и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) демонстрира, че страната изостава стопански. Икономиката на Обединеното кралство е зле и това към този момент не може да се скрие: главната причина за това беше точно Брекзит. И неразбориите на английския връх е едно от потвържденията за това. Главният брекзист (и кавгаджия) Борис Джонсън беше министър-председател на торите и обезпечи мъчно излизане от Европейски Съюз. Неговата наследничка, Лиз Тръс, незадълбочено рееща се в облаците над стопанската система, географията и други науки, беше изцяло обречена на неуспех. Да, и сегашният министър-председател Риши Сунак надали ще избегне острата рецензия за това, за което е бил и не е бил отговорен.

Неговото държавно управление към този момент подвигна крайник над заложената „ мина “, като стартира да се пита по какъв начин може да сближи Обединеното кралство и Европейски Съюз по швейцарския модел. За разлика от Обединеното кралство, Швейцария, която не е член на Европейски Съюз, има директен достъп до вътрешния пазар на Европейски Съюз, заплаща такси на Европейски Съюз, съблюдава неговите правила и разрешава свободното придвижване на артикули, услуги и хора. Лондон обаче желае да има достъп до единния пазар на Европейски Съюз, само че не желае свободно придвижване на хора, макар сериозния дефицит на работна ръка.

Сега ще отнеме цяло десетилетие, с цел да се отстранен допустимо най-вече търговски бариери с Европейски Съюз, без Обединеното кралство да се причисли още веднъж към единния пазар, притеснява се Downing Street 10. За да омилостиви Брюксел, Сунак към този момент отсрочи постъпването на Британия в Транс-Тихоокеанската зона за свободна търговия (TTP).

Това значи, че всъщност Брюксел въздейства върху комерсиалната политика на Англия, макар обстоятелството, че Обединеното кралство не е част от Европейски Съюз. Освен това в Лондон стопираха всевъзможни диалози за комерсиално съглашение със Съединени американски щати, с цел да не се усложняват връзките с Брюксел.

Движението обратно на Англия наподобява повече на спазми, става политически избухливо. На неотдавнашна конференция на авторитетната Конфедерация на английската промишленост (CBI), министър-председателят даде да се разбере, че Обединеното кралство няма да следва разпоредбите на Европейски Съюз. Така че довиждане швейцарски модел. Особено откакто Сунак отхвърли концепцията на CBI да разреши повече имиграция от Европейски Съюз, с цел да компенсира дефицита на работна ръка: министър-председателят е доста подвластен от поддръжката на хардлайнерите за Брекзит в личната си партия.

А водачът на торите Джейкъб Рийс-Мог от ден на ден акцентира, че обществеността е гласувала за Брекзит като по този метод е желала да постави завършек на свободното придвижване на хора. И без повече полемики. Британският милиардер и донор на Консервативната партия лорд Крудас го повтаря, заявявайки, че има задоволително пари и въздействие, с цел да осуети проект за прекосяване към връзки с Европейски Съюз в швейцарски жанр.

Междувременно спадът на продуктивността на труда в страната възлиза на 4%, спадът на търговията - 15%, повишаването на храните - 6%, спадът на заплатите и инфлацията са най-високите в Г-7. Нараства мнението, че „ страна, която обича да се счита за модел на здрав разсъдък и добродушна непоклатимост, се трансформира в интернационален подбив: трима министър-председатели в едни и същи месеци, четирима канцлера на хазната /министри на финансите/ и въртележка от министри в оставка... ”.

Сега десницата намерено упреква Риши Сунак и министъра на финансите Джеръми Хънт, че „ поемат ръководството в полза на Европейски Съюз “ и „ убиват до гибел фантазията за дял от Brexit “, която той трябваше да даде още веднъж на британците: „ страна с ниски налози и високи заплати, където стопанската система пораства. “

Според последната прогноза на Службата за бюджетна отговорност (OBR) на държавното управление на Обединеното кралство стандартът на живот на Англия ще спадне с цели 7,1% през идващите две години. Това ще анулира растежа на приходите през последните 8 години, който не може да бъде оневинен нито с „ пандемията “, нито с войната в Украйна. Още по-лошо, данните на Европейската комисия демонстрират, че никоя европейска страна няма да бъде толкоз зле през идната година, колкото Обединеното кралство.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР