Какво му е на Жозе Моуриньо? Това е въпрос, на

...
Какво му е на Жозе Моуриньо? Това е въпрос, на
Коментари Харесай

Защо тъгува Жозе Моуриньо

Какво му е на Жозе Моуриньо? Това е въпрос, на който е невероятно да не обърнеш внимание и който е безпределно сложен за отговаряне. Гатанка тук, гатанка там – дали португалецът в действителност е трагичен, или всичко е просто част от актьорска игра?

Ако го чуете по какъв начин приказва или сте го гледали по какъв начин се влачи по пътя от Калифорния към Аризона и назад към Калифорния, демонстрирайки безспирно равнодушие към всичко случило се досега на лятното турне на Манчестър Юнайтед в Съединени американски щати, би ви било простено, в случай че си бяхте помислили, че не всичко е наред зад кулисите.

Той не изглеждаше да се радва изключително на това да се постанова да напуща подготвителната база в блестящия кампус на университета UCLA, с цел да играе мачове във Финикс и Санта Клара; беше разгневен от закъснението в изваждането на виза за Съединени американски щати на Алексис Санчес; подтиснат е от отсъствието на куп от основните си играчи за този стадий на лагера поради уговорките им към техните национални тимове на международното състезание в Русия.



Не беше изключително впечатлен от изявлението на сътрудника на Антони Марсиал, че макар желанието на Юнайтед да удължи с една година контракта на нападателя до юни 2020-а, младият французин въпреки всичко още желае да си тръгне, тъй като не желае да играе повече за португалеца. Това, в комбиниране със самоволното овакантяване на лагера поради раждането на детето на Марсиал, провокира внезапен отговор от Моуриньо, който съобщи, че няма да се бори да задържа трагичен собствен състезател и че в случай че той желае да напусне, единствено би трябвало да го каже непосредствено.

Мениджърът на „ алените дяволи” е обезсърчен от неналичието на прогрес в подсилването на състава с нови попълнения. Той към момента чака претенции още от края на предишния сезон нов централен бранител и към момента е слисан от неналичието на неотложност от рекрутиращия щаб, когато летният трансферен прозорец в Англия затваря напълно скоро – на 9 август.



Дори когато беше запитан за нещо позитивно – да направи коментар на вдъхновяващото показване на Пол Погба за Франция на Мондиала, Моуриньо вместо това пожела да подчертае, че рекордната покупка на клуба към момента не е посочил сходно непрекъснато високо равнище за Юнайтед, тъй като там му липсва същата жадност и предпочитание за игра и доказване.

Не за първи път, до момента в който се насочва към третия си сезон на „ Олд Трафърд”, Моуриньо не наподобява и звучи като човек, който се любува на своята работа, а това неизбежно провокира човек да се запита дали португалецът е в действителност верният човек за поста. Предстои занапред да забележим дали успеха, въпреки и след дузпи, против Милан в Лос Анджелис в сряда вечерта ще повдигне духа му.



И въпреки всичко това е обликът, който Моуриньо избира да демонстрира. Той е, съгласно тези вътре във и към лагера на Юнайтед, изцяло друг надалеч от общественото око – въодушевен, положителен и мотивиращ. Публичният му облик, ни бе казано, е просто тактика за поддържане на упованията по-ниски по отношение на един тим, който предишния сезон приключи на цели 19 точки зад първенеца Манчестър Сити, и за държане на юздите на типичния предсезонен оптимизъм вместо изстрелването му до небесата. Тази игра той играе и с цел да сложи напрегнат тези към му в клуба да му доведат мечтаните нови попълнения (Хари Магуайър от Лестър остава топ целта му за защита), нужни за офанзива на купата идния сезон.

Демонстрациите на португалеца крият това, че той е изцяло благополучен и че играчите отвръщат позитивно на вършената усилена работа по подготвителните стадиони на Западното брегове на Съединени американски щати. Може и да не ви се има вяра, само че всичко е наред и Юнайтед е пред сполучлив сезон.

Затова просто не обръщайте внимание на мениджъра, когато той дава отговор на въпрос дали получава каквото желае от подготовката с: „ Не. Имам изискванията както постоянно, имам невероятната отдаденост на намесените в процеса по подготовката хора, благополучен съм от мачовете, от развиването на мачовете, само че нямам играчите, с които да работя, болшинството от които ще са в състава на 9 август при затварянето на пазара. Затова, несъмнено, не съм благополучен да имам единствено неколцина играчи.”

Не се тревожете и когато в друго изявление за ESPN хънка и мънка за нови попълнения: „ Едно е какво бих желал, напълно друго е какво ще се случи… Бих желал да получа още двама играчи…”



Всичко е наред, макар че съгласно мен ще разберем дали в действителност е по този начин чак когато Юнайтед стартира новия сезон с два изцяло реалистични за продобиване мача: против Лестър вкъщи и Брайтън на открито. Предсезонната подготовка е значима, само че единствено до момента в който пристигна миг за същинското деяние.
Люк Едуардс, „ Дейли Телеграф”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР