Какво можете да направите, ако съседите Ви прилагат шумов терор,

...
Какво можете да направите, ако съседите Ви прилагат шумов терор,
Коментари Харесай

Шумен купон с маанета в средецко село завърши с кървави глави и счупена ръка

Какво можете да извършите, в случай че съседите Ви ползват шумов гнет, очаквайте

Нова междусъседска кавга поради мощна музика приключи с окървавени глави и счупена ръка. Този път действието се развива в средецкото село Светлина. За спора, зародил поради гръмък ваучър на локални поданици, подправен с доста спиртни питиета и маанета, оповестява наш четец.

Възрастно семейство руснаци, които живеели от скоро в селото, пробвали да си легнат умерено вечерта, само че съседите им въртели гьобеци и им пречели.

Ето и описа на пострадалия, който ни бе изпратен от гражданин на селото:

„ 29 юни 2023 година, към 21 часа в село Светлина, община Средец. Учтиво и преди този момент документално помолихме съседите да понижат музиката, защото си лягаме рано заради нашата възраст и не можем да заспим заради доста мощна музика, невероятно е да се отворят прозорци заради тези високи децибели. Съседите не откликнаха на молбата ни. Още повече, че по-големият пристигна на нашата врата, стартира да крещи, да заплашва и да псува нецензурно. Опитахме се да го успокоим и да го отпратим от нашия двор. Започна да хвърля камъни по нас. Започнахме да се пазиме. На помощ му се притекоха двама яки млади момчета, които също започнаха да хвърлят камъни. Продължихме да се пазиме. В резултат на това разрушиха главата ми. Биха ме с ръце и ме ритаха, а жена ми удариха в лицето и ѝ счупиха ръката, пробваха се да изтръгнат телефона от ръцете ѝ. Обадихме се на кмета на село Светлина, той ни предложи да отидем в полицията. Обадихме се в полицията на телефони 05551/6234 и 05551/7003. Никой не подвигна телефона. Не можахме да стигнем до полицията, тъй като не се чувствахме добре. Решихме да споделим тази обстановка. Бъдете деликатни. Явно в Светлина не се преценяват със съседите и се държат безнаказано. Чудя се за какво “, написа Александър Перевалов, който е руснак, но живее в селото със брачната половинка си Людмила.

Кметът на средецкото село Иван Айрянов също обаче не закъснява със своята реакция. Той разкрива и другата част на спора.

„ Звъните ми след целия случай. Първо госпожа Перевалова е решила да изземе моите пълномощия, като е отишла да се саморазправя в жилището на хората. Нахлула е през вратата, държала е телефон и е снимала, а след това е замеряла хората с камъни. След което те са пристигнали извън при вас и там сте траяли. Г-н Перевалов първи е нанесъл удар с тейзер фенер.

Винаги първо ревизирам истинността на двете гледни точки, преди да осъждам някого. Г-жо Перевалова, българското законодателство дефинира по какъв начин и до какъв брой часа може да се слуша музика.  Ако бяхте ми се обадили, преди да отидете вие да се саморазправяте, аз щях да ревизира случая, в случай че беше мощна музиката, щях да ги посетя и да им наредя да я понижат. Това са въпроси от частно-правен темперамент, в случай че имате искания, обърнете се към юрист “, дава отговор кметът на село Светлина Иван Айрянов на сигнала от съветското семейство.



По закон мощната музика и купоните са позволени до 23 часа през лятото и до 22 часа през зимата. Това е втори сходен случай, за който Флагман.бг оповестява в границите на няколко дни.

Какво можете да извършите, в случай че съседите Ви ползват шумов гнет, очаквайте детайлности.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР