Какво може и не може българският парламент решават единствено Конституцията

...
Какво може и не може българският парламент решават единствено Конституцията
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ си търсят причина санкциите срещу Русия да не бъдат отменяни

„ Какво може и не може българският парламент вземат решение само Конституцията и законите на страната. Очевидно ГЕРБ не подлага на критика нашето предложение за отпадане на глобите против Русия всъщност, само че търсят причина да го отхвърлят и я намират в процедурни хватки. " Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание във връзка предлагането на левицата глобите против Русия да отпаднат. Тя напомни, че и в други обстановки Народното събрание се е произнасял по значими тематики, като даже е задължавал Министерския съвет: „ През юли 2018г. внесохме предложение по тематика, която и до през днешния ден е настояща – приема на бежанците в страната.

Българска социалистическа партия предложи България да не подписва двустранни съглашения за връщане на мигранти и банкет на бежанци, а ГЕРБ още веднъж бяха срещу. На мое запитване пристигна господин Борисов и Народното събрание се произнесе по този въпрос с решение. Тогава не казахте, че се бъркаме в изпълнителната власт и ограничаваме пълномощията на Министерския съвет. Нещо повече – задължихме Министерския съвет да не показва позиция преди утвърждение от Народното събрание. Това е разумно – над всичко в парламентарната република стои българският парламент, тъй че този ви мотив не тежи ”.

„ Това, че Съветът на Европа приема решение единомислещо пречи ли на българския парламент и на българския министър-председател да изразят националната позиция на България? Фактът, че се желае цялостно единогласие в Съвета не значи, че България не би трябвало да има лична позиция по значими интернационалните въпроси ”, сподели Нинова. Тя уточни, че и двата аргумента на ГЕРБ са несъществени.

„ Очевидно сте срещу нашето предложение, кажете си го непосредствено, с цел да знаят всички – и българските жители, и нашите сътрудници в Европа, и интернационалната общественост, само че да се знае кой предлага и кой взема решение ”, приключи Корнелия Нинова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР