Какво може да ви накара да се почувствате привлечени към

...
Какво може да ви накара да се почувствате привлечени към
Коментари Харесай

Ето нещата, които привличат като магнит мъжете и жените

Какво може да ви накара да се почувствате привлечени към някой/някоя мъж/жена? Алтруистично държание, размер на обувките, цвят на очите, леко набола брада? Вижте до какви заключения са стигнали учени в разнообразни изследвания свързани с привлекателността.

Изражение на лицето
През 2011 година учените се пробват да схванат какви изражения на лицето притеглят мъже и дами към противоположния пол. В изследването вземат участие 1000 индивида, на които са били показани фотоси на хора с изцяло разнообразни страсти. Оказва се, че мъжете са по-привлечени от щастливо изглеждащи дами, които се усмихват, чийто взор грее. От друга страна, дамите избират мъже с горделиви лица.

Език на тялото
Всеки от нас познава най-малко по една персона, която е бавна, приказва постепенно, като че ли не излъчват живот. През 2016 година учени следили хора по време на бързи срещи (speed dating). От наблюденията им се оказало, че и двата пола избират сътрудник с деен език на тялото, защото това ги прави по-привлекателни.

Подобна осанка
Колко постоянно виждате двойки, в които единият от сътрудниците е доста по-малко прелъстителен от другия? Вярвате или не, това не се случва постоянно. Мъжете и дамите са по-склонни да избират сътрудник, който е съвсем толкоз прелъстителен, колкото и те самите. Но хората, които са по-привлекателни, са склонни да бъдат по-придирчиви и по-дълго време търсят атрактивни сътрудници. Разбира се те го вършат подсъзнателно.

Миризма
Всяка плът има своя мирис. Този мирис, както и парфюмът, който си слагаме, може да притегли или отблъсне представител на противоположния пол. И макар обстоятелството, че миризмата на чесън унищожава сантименталната атмосфера, храната може фактически да бъде потребна за мъжете. Учените откриват, че дамите са привлечени от миризмата на мъже, които са яли чесън. Ароматите, които пък притеглят мъжете са на понички, пуканки.

Сходство с родителите от противоположния пол
Знаете ли, че дамите постоянно са привличани от мъже, които имат същия цвят на очите като бащите си. Същото важи и за мъжете. Те постоянно избират дами, които наподобяват на майките им. Разбира се, това предписание не всеки път работи. Но хората с сходни прилики имат повече шансове за сполучлива връзка.

Коса
Мъжете са привлечени по-често към дами с дълги коси. Според учените това се дължи на еволюцията. Защото, в случай че една жена има дълга коса, тя пораства бързо, тъй че тя евентуално е задоволително здрава, с цел да му роди дете. От друга страна, за дамите дължината на косата няма толкоз огромно значение при избора на сътрудник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР