Какво може да предизвика протест срещу мерките близо две години

...
Какво може да предизвика протест срещу мерките близо две години
Коментари Харесай

Възраждане протестира - вирусът изчезна ли? Борисов и Пеевски изчезнаха ли?

Какво може да провокира митинг против ограниченията близо две години след тяхното въвеждане? Какво са чакали протестиращите, та не са се втурнали към Народното събрание още преди година, когато за пръв път се заприказва за зеления документ?

Политиката, естествено. Нищо друго.

Политиката е това необичайно нещо, в която някакви хора се показват за борци за независимост, а други хора им имат вяра и гласоподават за тях.

В случая партия " Възраждане " провежда недоволстващите от ограниченията, с цел да избегне тоталното си сриване. То беше неизбежно, тъй като се оказа, че най-големите съперници на имунизациите, станали депутати с помощта на тази популистка вълна, в действителност са имунизирани.

И какво направи " Възраждане "? Не се разкая за това, че подлъга прочут % хора. Не зае някаква почтена позиция. Организира взлом на Народното събрание.

Пълна гротеска е да спазваш карантина, която е антиковид мярка, и в това време да ръководиш отдалечено проведен от теб митинг против антиковид ограниченията. Пълна насмешка с хората е имунизирани лица да осребряват за политически цели настроенията против имунизациите.

Но нищо не прикрива гузни съвести по-добре от взлом на Народното събрание. Сериозно събитие, с което непосредствено влизаш във всички вести. Недостатъчно известните ти депутати стават герои. А скормният ти избирателен % дава обещание да набъбне идващия път.

Този взлом прави двойна работа - хем прави от уредниците национални водачи, хем отпушва малко от общественото напрежение. Но видяно по-надълбоко, реализира и трета цел - работи против болшинството на смяната. Тоест, в интерес на Борисов, Гешев и Пеевски. Защото това е разграничителната ос в българския политически живот и в случай че някой не я схваща, да прегледа всички предходни митинги от 2013 до 2021 година.

Какво ще вършат тези хора от събралото се голям брой вътре в Народното събрание? Ще бият депутатите? Ще палят? Ще трошат? Или някаква друга родолюбива интензивност ще развият, за която ще чакат социална поддръжка?

Несъгласните с ограниченията са доста повече, в сравнение с пристигнаха на площада пред Народното събрание. Несъгласните със зеления документ се юрнаха да си вадят подправени, след което, бидейки в лечебни заведения, горчиво съжалиха.

Поради изброените нагоре аргументи това отклонение на вниманието от дейностите, които новото държавно управление подхваща, ми наподобява неискрено. Не единствено поради " Възраждане ", само че и тъй като ГЕРБ на часа заприказва за " Виденова зима ".

Не е толкоз мъчно да се събере две и две.

Участниците в тази масовка обаче надали си дават сметка, че недоволството им е употребявано, с цел да имат време някогашните управници и техните цялостни съпорти да прикрият, доколкото могат, далаверите си. Да обезоръжат, доколкото могат, борците против корупцията.

Наивността в никакъв случай не е била толкоз скъпа за политиците, колкото през днешния ден.

Хората са комплицирани, изолацията и стресът ги карат да имат вяра на какви ли не " достоверни източници от интернет ", па и за похлупак - лишават им се свободи. Ваксините в действителност би трябвало да бъдат свободен избор. И за зеления документ въобще не се знае какъв брой ще просъществува. Истината, както постоянно, е някъде по средата и след години евентуално ще знаем кой е бил по-прав.

Проблемът с разделянето по тази тематика надалеч не е единствено български и не става дума единствено за независимост - тя е свещено право на всеки. В доста страни има митинги против ограниченията и против документите. Хората по света се вълнуват доста повече от въпроса по какъв начин да се излезе от пандемията колкото може по-скоро. И тъкмо с тази цел се вкарват ограничения и се създават ваксини. Техните съперници не оферират опция. Алтернативата е да се заразяват хиляди души дневно. Сред тях сигурно доминират тези, за които маските са лишаване на права.

У нас, както постоянно, всичко е побългарено. Какво пречеше на " Възраждане " просто да внесе своите визии за ограниченията, маските и имунизациите за разискване в Народното събрание? Да провежда среща с премиера и отрасловите министри, да работи по демократично открития ред?

В последна сметка митингът съумя - всички заговориха за " Възраждане ".

И какво от това - излязохме ли от пандемията?

Автор: Евелина Гечева

Още от АКТУАЛНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР