Какво мислите за капките за очи? Привидно безобидната бутилчица се

...
Какво мислите за капките за очи? Привидно безобидната бутилчица се
Коментари Харесай

FDA: Тези капки за очи трябва да бъдат изтеглени от пазара, защото са изключително опасни

Какво мислите за капките за очи? Привидно безобидната бутилчица се оказа основен воин в редица тревожни заглавия. Има от всичко – изтегляния от пазяра, кошмарни инспекции на заводи, че даже и отчети за хора, развили съвсем нелечими болести. Има даже случаи на непрестанно изгубено зрение и гибел.

Обобщавайки тази непредвидена опасност за здравето, Администрацията по храните и медикаментите в Съединени американски щати (FDA) разгласява във вторник съвет, озаглавен „ Какво би трябвало да знаете за капките за очи “.

С вярата да предотврати прехвърлянето на заплахите от тази година в идната.

Сред точките, комуникирани от регулатора, беше и това внезапно изказване:

Никой в никакъв случай не би трябвало да употребява никакви хомеопатични офталмологични артикули и всеки един подобен артикул би трябвало да бъде изтеглен от пазара.

Развитието е ненадейно, като се има поради, че нито един от нашумелите произшествия не включва хомеопатични артикули. Но би трябвало да се приветства от всички бранители на медицината, учредена на доказателства.

Хомеопатията е псевдонаука от 18-ти век, която създава подправени медикаменти, които не работят по-добре от плацебо.

А, в случай че са приготвени погрешно, могат да бъдат токсични, даже смъртоносни.

Практиката се основава на два подправени правилото. Единият е „ законът за сходните “, прочут още като „ сходното лекува сходно “. Това значи, че вещество, което предизвиква характерен признак при здрав човек, може да лекува положения и болести, които включват същия признак. Другият е „ законът за безкрайното малко “. Той гласи, че разреждането на веществото го прави по-потентно. Като такива, хомеопатичните артикули стартират с токсични субстанции, които по-късно са извънредно разредени. Някои хомеопати настояват, че водните молекули могат да имат „ памет “.

Ясни опасности

В Съединени американски щати тези артикули се популяризират като законни лекувания и се продават дружно с учредени на доказателства лекувания. Въпреки че организациите за отбрана на потребителите се пробват да трансформират това. Причината, заради която това е разрешено към този момент, е заради регулаторна чудноватост: Въз основа на Закона за храните, медикаментите и козметиката от 1938 година хомеопатичните артикули нормално се смятат за освободени от предпазарни прегледи на FDA за сигурност и резултатност. Достатъчно е дейната съставна част в продукта да е включена в Хомеопатичната фармакопея.

Това е лист на веществата, утвърдени от хомеопатите.

През последните години FDA и Федералната комерсиална комисия обаче постановиха строги ограничения против хомеопатичните артикули. Регулаторът отбелязва, че всички артикули, предопределени за очите, „ съставляват нараснал риск от увреждане “, защото очите са имунно привилегировано място в тялото. Това значи, че вродените имунни реакции се лимитират в окото, с цел да се предотврати увреждащо инфектиране, което може да заплаши зрението.

Всяко лекарство, употребявано в очите, би трябвало да бъде стерилно, с цел да се понижи рискът от зараза.

Но дали хомеопатичните капки за очи са етикетирани като стерилни, наподобява няма значение за FDA.

Регулаторът предизвестява:

Не използвайте офталмологични артикули, които са етикетирани като хомеопатични, защото тези артикули не би трябвало да се оферират на пазара.

Липсата на предпазарни прегледи за сигурност и резултатност наподобява задоволителна като мотив против използването им.

FDA също по този начин предизвестява потребителите да не употребяват никакви капки за очи без рецепта.

Дори такива, за които се твърди, че лекуват глаукома, катаракта, ретинопатия или недъгавост на макулата. Просто тъй като няма действителни лекувания без рецепта за тези положения.

Ако артикул без рецепта твърди това, можете да приемете, че е подправен и да го избягвате.

Потребителите също би трябвало да заобикалят всичко, което включва метилсулфонилметан (MSM), който се продава нелегално в Съединени американски щати. Както и всичко със сребърен сулфат или аргентум, тъй като те могат да трансформират трайно белия цвят на очите ви.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР