Какво мъжете спряха да правят, а толкова ни липсва?Може ли

...
Какво мъжете спряха да правят, а толкова ни липсва?Може ли
Коментари Харесай

Загубените закони на кавалера

Какво мъжете стопираха да вършат, а толкоз ни липсва?

Може ли да се каже, че имаме същински джентълмени и кавалери в наши дни? А можем ли да кажем, че има същински дами – откровени, с богата психика, уверени в себе си и задачите си, женствени?

Сякаш се размиват понятията от момента, в който дамите прекалиха с еманципацията, а мъжете отхвърлиха да се стараят .

И въпреки всичко – когато един същински благородник срещне Една същинска жена, постоянно може да я познае . Тя не крие нежната си същина под слой лед, тъй като знае, че е лицемерно. По-скоро има доблестта да каже с подобаващия звук и думи всичко в очите.

Кои са обаче забравените от мъжете джентълменски жестове и привички? Всички се сещаме за тривиалното отваряне на врата, обличане на палто, предоставяне на своето, в случай че климатичните условия го постановат, наливане на вино и така нататък Това е санитарният най-малко! Подобни жестове се чакат от всеки мъж, без значение в какви връзки сте с него и не би трябвало да се одобряват като нещо извънредно и впечатляващо.

Ето кои са забравените привички на джентълмените, които същинските дами търсим и желаеме:

* Винаги се изправя, когато влезете в стаята

* Сяда, откакто вие сте седнала

* Държи си секретите и газовете за себе си и не разрешава никога вие да разбирате за тях. (да, в това число мощното кихане, кашляне и така нататък, без взаимни отстъпки!)

Не приказва неприятно за някогашните си партньорки, не употребява обидни прилагателни за други дами (защото щом го прави към тях, значи в миналото ще се обърне и към вас).

* Като цяло не приказва и не ви занимава с някогашните си – нито е ваша работа, нито ще ви обогати това познание (а единствено ще токсини съзнанието ви), нито му прави чест да споделя неща, които би трябвало да си останат в общото минало на двама души.

Не се трансформира във ваша другарка, тъй като знае, че би трябвало да бъде ваш сътрудник, ухажор и покровител (романтичните филми на Никълъс Спаркс и историите за превръзки и менструация ще си ги говорите „ по женски “ с момичетата)

* Той отстъпва място в рейс, трамвай, тролей, под покрива на спирката, до момента в който вали, даже на дами, които не познава.

Пази секрети – както ваши, по този начин и на други хора, които са ги доверили с него. А същинската жена няма да го разпитва за тях и да се цупи, че той не ги споделя (което кореспондира с написаното нагоре по отношение на историите с бившите)

* Не закъснява и си преценя вярно времето.

* Не си разрешава недоволство вид “жалване ” и мрънкане или драматизации, че умира от една простуда.

Откровен е, без да е недодялан, а същинската жена може да го оцени по достолепие , вместо да се разсърди.

* Прави умерени, само че постоянни похвали – без да звучи подправен, само че и без да не помни да означи, че изглеждате добре.

* Знае, че положителният външен тип е първо почитание към себе си, по-късно към близките.

Знае, че не може да купи една жена ! Когато заплати сметката, не го прави демонстративно или с думите „ аз черпя “, защото е обидно и основава чувство, че тя му е към този момент длъжна. Не ѝ цялостни резервоара на колата, тъй като е намерил задоволително интелигентна и разсъдлива жена до себе си, която няма да си разреши да закъса някъде от небрежност .

*Старае се да слуша деликатно какво му разказвате, тъй като след време ще направи положително усещане с това, че е запомнил детайлите. Винаги гледа в очите.

* Не оглежда/заглежда/поглежда другите дами даже с периферното зрение.

* Знае по кое време алкохолът е пристигнал допълнително на него или дамата до него и двамата се прибират преди да се натрупат срамни мемоари.

Знае по какъв начин да изиска, без да упорства и притиска!

Нека спрем до тук, с цел да дадем опция за размисъл и преценка, както на мъжете, по този начин и на дамите.

И преди да решите да опровергаете някое от горните изказвания и да го изключите от листата с предстоящото от джентълмена държание, помислете на какво държите самите вие и какви са вашите полезности .

Доброто образование и почтеност не са умъртвили никого, а даже и да са – било е почтено.

Инфо: https://www.edna.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР