Какво ли би било, ако всеки успее да открие в

...
Какво ли би било, ако всеки успее да открие в
Коментари Харесай

Варна: UNDER ONE ROOF или има ли зона на комфорт артиста?

Какво ли би било, в случай че всеки успее да открие в себе си актьора или най-малко това малко изобретателно дребосъче, отпреди години? А чувството за близостта на морето, очарованието на дребните варненски улички около операта и мириса на маслени бои?

На този въпрос има отговор, и той е в една забавна мансарда в центъра на град Варна, със скосени тавани и дървени греди, където измежду няколко художника се губи чувството за място и време.

Името е Under One Roof, съвременно и комфортно co-working арт студио, за живописци и актьори, работещи смесени медии, като пространството е приспособено отлично и за изложения. Чудесна сцена за млади създатели, за хора които желаят да погледнат друго света.

“Най-важното за развиването на артистичната процедура е шерването и връзката, работата в огромно общо студио с всички екстри. Усещането, че това са твоите хора, на твоето място. Работим всеки ден, без понеделник. Всяка седмица в ателието имаме два часа и половина изобразяване на гол модел, с цел да поддържаме форма. Отворено е за всички, буквате през страницата дали за ден, дали за повече, за Вечерен акт или уъркшоп. Може да дойдете просто да си поработите на преносимия компютър, по този начин за inspiration.

За първи път във Варна гостува Галина Цветкова с изложбата “Обличани рокли и Летящи ризи ” във връзка формалното разкриване на UNDER ONE ROOF, на 30.04 от 17.00 часа.
Доц.д-р Галина Цветкова е добре прочут създател и учител в катедра “Рисуване ” на Великотърновски университет, с многочислени изложения и награди в страната и чужбина.

„ Обличани рокли ” пояснява структурата „ присъствие-отсъствие ”, посредством определението „ обличане-събличане ” без съществуването на сексуален подтекст, доколкото образният облик на обличащото или събличащо се голо тяло може да изключи подобен.
Изложбата на Галина Цветкова в Under One Roof e дразнещ концептуален синтез, който надалеч не е единствено визуално-пространствен, а и надълбоко съкровен за създателя. От една страна са „ нарисувано-обличаните рокли “, а от другата стоят “летящите ризи ” като достоверни артефакти, които имат своята лична принадлежност и са в действителност “обличани ”. Те са от дрешника на Цанко Петров (1942–2019) – художник, изкуствовед, учител по обща история на изкуството, харизматичен ерудит и безгрижник.

Силното директно подстрекателство и влияние на “Летящите ризи ” довеждат фена до съзерцаване, в което да припознае остатъчната топлота от температурата на човешко наличие, да асоциира усеща и чуе роман, поднесен посредством толерантно комбиниране сред мислено и реалистично.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР