Какво казва Конституцията и кога ще стане ясно - кабинет

...
Какво казва Конституцията и кога ще стане ясно - кабинет
Коментари Харесай

При успешни преговори нов кабинет може да има още до края на следващата седмица

Какво споделя Конституцията и по кое време ще стане ясно - кабинет или избори? До края на март има опция и да се сформира ново държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС, и да се стигне до насрочване на избори " две в едно ". Това предвижда пред bTV преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова.

При сполучливи договаряния нов кабинет може да има още до края на идната седмица, изясни тя.

Разговори ще се проведат с шестте парламентарни сили

„ Мандатът може да бъде връчен и да бъде върнат сполучливо завършен, т.е. в идната седмица да има и гласоподаване за държавно управление. Вариант 2 е да бъде преминато през нов кръг съвещания, който да даде време на първата и втората по бройка парламентарни групи да търсят още по-дълго опцията за поддръжка в държавно управление “, разяснява доцент Киселова.

Ако връчването на първия мандат се забави, напъните по-скоро са за сформиране на държавно управление, счита конституционалистът. След това, стартира да тече времето и има седем дни мандатът да бъде върнат - сполучлив или не.

Коментарът идва на фона на договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

„ Абсолютно действителни са и двете благоприятни условия – и да има, и да няма държавно управление, тъй като договарянията ще предопределят дали се отива към предварителни избори и дали въпреки със скърцане на зъби, ще поддържат държавното управление с мандата на ГЕРБ “, уточни доцент Киселова.

„ Трябва да се изчерпят и трите благоприятни условия за сформиране на държавно управление и едвам, в случай че се провалят, могат да се насрочат предварителни избори. За да бъдат 2 в 1, дружно с европейските, това би трябвало да се случи до началото на април “, пресмята още тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР