Какво има предвид премиерът Борисов, поставяйки националния ни герой Васил

...
Какво има предвид премиерът Борисов, поставяйки националния ни герой Васил
Коментари Харесай

Елена Йончева: Сравнява ли Борисов Васил Левски с терористите от ИДИЛ?

„ Какво има поради министър председателят Борисов, поставяйки националния ни воин Васил Левски, който се бори за чиста и свята Република, до оградата ни с Турция и корупционната скица при построяването й. Може би съпоставя Васил Левски с бежанците, с терористите от ИДИЛ? Може би има поради, че Левски е терорист, като тези от Ислямска страна? Това пита Елена Йончева. Смятам, че това е едно неуместно изявление. Все отново това го споделя индивидът, който ръководи страната ни.”, сподели още националният представител от „ Българска социалистическа партия за България” по БНР.

„ Борисов да каже, с по този начин построента ограда с Турция, кой краде от националната ни сигурност? Защо това оборудване е издигнато по този начин, че се минава елементарно и пада?”, попита депутатът. По думите й би трябвало да има пояснение, за какво в отчета на Главния инспекторат на Министерски съвет от април 2017 година се споделя, че проверявящата комисия не е могла да направи дори разлика сред едноредова и двуредова ограда. „ Това на процедура е самопризнание за отклонение на средства”, сподели тя. Йончева бе безапелационна, че българските политици би трябвало да покажат угриженост, че най-малко се интересуват от отговорите на тези въпроси, вместо да се използва националният ни воин Васил Левски по подобен недодялан метод от премиера на страната Борисов.

„ Голямата тематика в България е корупцията. Тя подкопава националната ни сигурност и тази на Европейския съюз. И това е казано от огромните медии в Европа”, посочи Йончева и даде образец с Хасково и роднинските назначения там, каквито случаи има и в цялата страна. Тя разяснява и конгреса на ГЕРБ, като съобщи, че конгрес на ръководеща партия не може да взема решение единствено вътрешнополитически проблеми. „ От него би трябвало да чуем визията им за България. Страната ни изживява доста тежък интервал. Има огромни проблеми – слаба стопанска система, застаряващо население, правораздаване, в което ние не имаме вяра, корумпирана политическа класа”, уточни Йончева. Тя изясни и какво се показва в отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за 2016 г: „ Служители във всички клонове на държавното управление са забъркани в корупционни практики, безнаказано. Корупционните практики включват подкупи, спор на ползи, комплицирани схеми за заграбване, нарушени поръчки, търговия с въздействие. Сериозни изказвания за корупция са били проследени единствено след вътрешен или външен напън.” По думите й това са тематики, които не засягат единствено Българска социалистическа партия или ГЕРБ. „ Става дума за това по какъв начин ще живеем, каква визия за бъдещето ще имаме, да имаме вяра, а не да бягаме от тази държава”, сподели още тя.

Елена Йончева разяснява проверката на приватизацията у нас: „ Дали ревизирането на покупко-продажбите от приватизацията ще върне тези активи на страната? Дали по някакъв метод ще бъде възобновена справедливостта, тъй като не е загадка, че огромна част от приватизацията не беше обективна. Тя беше частично престъпна. Дали ще се случи тази проверка или ще се употребява за кавга с политически конкурент? Всички юрисити, които се изрекоха по тематиката, обявиха, че няма механизъм, по-който тези активи да бъдат върнати в страната. Такава е реалността”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР