Какво европейско вижда ГЕРБ в даването на Летище София на

...
Какво европейско вижда ГЕРБ в даването на Летище София на
Коментари Харесай

Нинова: Какво европейско вижда ГЕРБ в даването на Летище София на концесия на Турция

Какво европейско вижда ГЕРБ в даването на Летище " София " на концесия на Турция? Къде е европейската политика в това? ".

Този въпрос насочи към ръководещите водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след подписването на съглашение за поддръжка с Конфедерация на публични организации от сигурността и защитата. Тя акцентира, че там членуват 30 организации, хора, които са отдали целия си живот, старания и труд на идеята за самостоятелност и суверенитет на България. Нинова изясни, че Българска социалистическа партия от 3 години се бори против отдаването на концесия на Летище " София " - внесла е смяна в закона за включване на летището в забранителния лист, алармирала е Главната прокуратура, Европейската комисия и неведнъж е представяла обществено въпроса.

" Заявихме авансово, че предвиждаме, че българското летище ще бъде обещано на концесия на турска компания. Времето потвърди нашата справедливост ", съобщи тя и добави, че при отварянето на офертите през вчерашния ден, преди всичко е било предлагането на френско-турския консорциум. Лидерът на левицата бе безапелационна, че " Летище " София " е обект на националната сигурност и такива обекти, които касаят стратегически въпроси на държавността и на сигурността не би трябвало да се отдават на концесия и би трябвало да са под контрола на страната. По думите й изказванието, че страната е неприятен собственик не дава отговор на истината - претендентите, които са дали предложения, са държавни компании. " В последните години приходите на летището се усилват с 20% и стигат до 168 млн. лева Печалбата се усилва с 10% и е съвсем 13 млн. лева годишно. Расте и броят на пасажерите. Защо би трябвало да се дава на концесия? ", попита тя.

Нинова акцентира, че ГЕРБ раздава всичко държавно, което носи доходи и може да служи за богатството на народа. Тя акцентира, че има ясна опция - когато Българска социалистическа партия пристигна на власт, обекти от стратегическо значение за България ще се ръководят от страната, няма да се приватизират и да се дават на концесия, както е в половин Европа. " С поддръжката на тези хора от КООСО, с огромна експертиза, сме още по-сигурни, че политиката ни е на прав път ", съобщи Нинова.

Корнелия Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия и КООСО са обединени от общи хрумвания за бъдещето на Европа, за отбранителните качества на Европа, само че и общи хрумвания за развиването на България, освен в региона на защитата и сигурността, само че и за развиването на страната оттук насетне. " Гледаме на Европейските избори като на общи усилия- нашите представители в Екологичен потенциал да показват почтено националния интерес и с тяхната експертиза и поддръжка да работят в Екологичен потенциал за общата европейска защита и по въпросите на сигурността. Гледаме на тези избори и като на опция да се промени политическата обстановка в България, да се смъкна държавното управление на Борисов, Оперативна програма и Движение за права и свободи, след което да се върви към въстановяването на страната ", сподели още Нинова.

П олк. о. р. Иван Иванов: Безусловно даваме нашата поддръжка на Българска социалистическа партия

" Безусловно даваме нашата поддръжка на Българска социалистическа партия за идните евроизбори ". Това съобщи ръководителят на КООСО полк. о. р. Иван Иванов. " Вярваме, че Българска социалистическа партия ще завоюва тези избори и това е първа рачка към огромната смяна.
В срещата от страна на левицата взеха присъединяване Атанас Зафиров - член на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия и Николай Цонков - депутат от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР