Какво е важно за доброто образование? Трябва ли един успешен

...
Какво е важно за доброто образование? Трябва ли един успешен
Коментари Харесай

Разкриват „Формулата на Тео” пред пловдивчани

Какво е значимо за положителното обучение? Трябва ли един сполучлив физик да познава поезията на Хьолдерлин? Може ли да се подарява най-ценният и безценен артикул - знанието? На тези въпроси дава отговор вълнуващият документален филм „ Формулата на Тео ” на известният режисьор Николай Василев.Оператор на кино лентата, продукция на Screening Emotions, е Борислав Георгиев, музиката е на Христо Намлиев. Пловдивчани ще видят кино лентата на 30 май от 18.30 часа и на 6 юни в Лъки Дом на киното.

Специален посетител ще бъде основният воин на кино лентата, учителят Теодосий Теодосиев, последните 40 години на задачата да основава гении в региона на физиката. Теодосиев, който назовават „ Златния физик на България ”, е основател на неповторим Метод за образуване на силов разсъдък. Учениците му печелят медалите на международни олимпиади, елитни университети като Харвард и Принстън се състезават за тях. Сред учениците на Тео има видни български учени.

Човек се учи, до момента в който е жив. Формулата се извежда цялостен живот – от рождението до гроба. Всеки човек би трябвало да си търси тази формула. Философията на пълноценния живот е цялостен живот да търси формулата на живота.Опитвам се да науча децата да вършат положително съгласно естествените им дадености, да развият оптимално това, което имат в душичката. по рождение всяко дете има големи благоприятни условия за развиване. Повечето от хората обаче не употребяват повече от 1% от мозъка си, споделя Теодосиев.

Главата на ученика не е кофа, която би трябвало да бъде напълнена, а факла която би трябвало да бъде възпламенена от учителя, цитира Тео обичана мисъл на Айнщайн, заета от античния мъдрец Сократ.

Хората през днешния ден имат мъчителна потребност от вдъхновители, от учители с задача като Тео. Във всеки от нас дреме по един Тео, би трябвало да го събудим, с цел да решим най-малко един ред от формулата на живота си, споделя режисьорът Николай Василев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР