Какво е това, което е създадено от захар, но може

...
Какво е това, което е създадено от захар, но може
Коментари Харесай

В Холандия създадоха зелена кола от захар

Какво е това, което е основано от захар, само че може да транспортира до 4 души и да развива до 80 км/ч.

Това е новата наклонност в автомобилостроенето, настояват холандски изобретатели. Те показват, че това е стъпката към основаване на напълно екологична кола.

Електрическа кола, основана от студенти в Холандия, е направена от смола, създадена от захарно цвекло и покрита с листа от отглеждан в Холандия лен.

" към момента не са основани на биологични материали ", сподели Янич ван Рийл, един от разработчиците в екипа от Технологичния университет в Айндховен.

Колата, която те назовават ​​Лина тежи едвам 310 кг.

Но прототипът към момента не е минал проби за злополука, тъй като материалът " няма да се огъва като метал, а ще се счупи ", сподели водачът на екипа Нуд ван де Гевел.

Исканията за понижаване на замърсяването на въздуха и справяне с изменението на климата са принудили автомобилните компании към различни планове, само че множеството от тях към момента се нуждаят от доста сила.

" Енергията, която се избавя по време на шофиране, се изразходва по време на индустриалната фаза ", сподели Ван де Гевел.

Екипът възнамерява да тества Лина по-късно тази година, откакто получи зелена светлина от Холандския орган за транспортните средства.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР