Какво е Супер вторник?Супер вторник, на 5 март, е времето,

...
Какво е Супер вторник?Супер вторник, на 5 март, е времето,
Коментари Харесай

Какво е Супер вторник и как протича утрешното гласуване?

Какво е Супер вторник?

Супер вторник, на 5 март, е времето, когато максимален брой щати ще проведат първичните президентски избори или фракции. Над една трета от всички налични делегати както за републиканските, по този начин и за демократичните номинации са заложени на карта в Супер вторник.

Президентът Байдън е водещият кандидат за номинацията на Демократическата партия и той няма значително първично предизвикателство, до момента в който някогашният Президентът Доналд Тръмп води някогашния губернатор на Южна Каролина Ники Хейли в конкуренцията за номинация на Републиканската партия.

В два от щатите на Супер вторник - Колорадо и Мейн - беше открито, че Тръмп е взел участие в протести, свързани с изборния интервал след 2020 година, и беше дисквалифициран от първичното гласоподаване според раздел 3 от 14-та корекция. Той остава в първичното гласоподаване, до момента в който Върховният съд на Съединени американски щати взема решение дали даден щат може да в профил претендент от гласуването. Тръмп също е изправен пред федерални обвинявания във Вашингто...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР