Какво е политиката в нейната дълбока същност? Борба за власт

...
Какво е политиката в нейната дълбока същност? Борба за власт
Коментари Харесай

За специалната военна операция като нова спойка на властта в Русия

Какво е политиката в нейната дълбока същина? Борба за власт и нейното задържане от ръководещия хайлайф. И тук има поле за проучване.

Какво съставлява специфичната военна интервенция (СВО) от позиция не на битката за власт, а на нейното задържане?

Несъмнено СВО от позиция на контролиране на вътрешната политика в действителност се оказа не по-малко обемен и даже по-тотален правоприемник на коронавирусните режими. Вътрешният протестен капацитет в действителност беше обезсилен.

Не е имало доста моменти в историята на Русия, когато при цялостно неявяване на опозиционни водачи и центрове за социална дестабилизация обществото и властта биха били в подобен неоспорим резонанс. От позиция на стабилността на властта сега това събитие от политическа позиция оправдава единствено по себе си СВО.

В резултат СВО се оказа мощен стабилизатор на властта – макар привидната противоречивост, волатилността на рейтингите, забавения отрицателен резултат и повишаването на публичното безпокойствие.

Но безпокойството е единствено отключващ фактор. Какво е неговото активиране? Търсенето на предпазен механизъм. Какво е това събитие? Очевидно властта, в случай че не постоянно както преди, обичана, не постоянно както преди, почтена за удивление, само че едвам в този момент тя е единствената мощ, която дава отбрана.

В този смисъл СВО се трансформира в нов фактор, в „ пиано в храстите “, което унищожи обществено-политическите трендове „ преди СВО “.

Тоест може да се уточни СВО като допустим и даже положителен механизъм за вътрешна политика за съществуващото държавно управление. Като инструмент.

Независимо от целенасочеността на инициирането, само че в реалност. Дискусията може да се развие към тези отрицателни детерминанти, които СВО образува, само че сега ролята й е явна.

Тук обаче не всичко е толкоз просто. Около военния съставен елемент, както и да го наричате, има набор от дълбоки стандарти и генетична обществена памет.

Един от главните му детайли е, че елитът се образува във война. Суров избор за елита - да седят в храстите, симулирайки присъединяване с радостни и мощни крясъци? Но след известно време дейната част от обществото ще се състои от фронтови бойци, които задават, както през 1991 година, въпроса: къде бяхте на 19 август?

И в последна сметка е обикновено ужасно в тази нова действителност и да участваш във военни дейности. Кой боязън ще победи?

В взаимозависимост от изхода на тази конспирация ще бъде решен дълбокият въпрос за наследяването на властта в Русия.

Автоцитат от полемиката в чата на телеграм канала " Клаузевиц и празнотата ":

„ Един ден се чудех за какво котките са толкоз гъвкави.

Защо се движат толкоз грациозно, прониквайки там, където съгласно нашите показа не би трябвало.

Оказа се, че с изключение на еластичен гръбнак, те имат и своя загадка: ключиците им не са закрепени към скелета, както при хората.

Това ви дава спомагателни варианти.

А разделянето на управляващите и логическата система на разделяне на управляващите е от един закрепен скелет, какъвто в действителност в никакъв случай не сме имали в Русия.

Съвременните показа на системата на разделяне на управляващите, инспекции и салда, изобретени от Лок и Монтескьо, въобще не подхождат на властовата традиция на Русия.

И когато пиша за умишлената ирационалност на съветското държавно управление, то също по този начин е за това. Освен това, когато властта предлага рационална логичност, тя сама се наказа.

Рационалността е от западния свят, където има калкулация, логичност и рационалност, и даже тяхната вяра - католицизма - е за юристи от Бога.

Но православието, съветският дух - постоянно става въпрос за нещо друго.

Но тук има един значим колорит - тази история би трябвало да има същата ирационална аргументация - Божествената воля, комунистическата концепция. Нещо от трансцеденталния свят, от сън, нещо, поради което човек търпи действителна неправда.

И се озовахме в един спорен и разкрит свят. Властите споделиха: ние сме служители съгласно Вебер, само че се държим като свещеници от Бога.

В Китай това работи - цялото конфуцианство е обвързвано с обстоятелството, че длъжностното лице е духовник и глава на фамилията. В Русия е друго - Църквата или партийният комитет стоеше над чиновника.

Но в този момент никой не стои. Когато учителят напусне детската градина и по-голямата група стартира да ръководи по-младата, няма време за правдивост. А когато е противоположното е злополука. Чакаме учители. И за предпочитане от нашата детска градина. "

Освен това съветските управляващи в този момент разполагат с тези принадлежности, които в никакъв случай до момента не са имали в историята: телеметрична система, интернет надзор и, най-важното, непрекъснат социологически мониторинг, с помощта на който няма потребност да гадаете за настроенията, да вършиме неточности заради частни отзиви, възприемани като общи, само че в този момент можете просто да знаете. И освен могат да знаят, само че и да влияят назад.

И с неизбежната, изключително след наказания и готовност, промяна на социума под въздействието на СВО, обществото към този момент стартира да въздейства на положението на властта (въпреки че последната в никакъв случай няма да одобри тази мисъл в личната си действителност. Но това не е значимо. Основното нещо е да се направи и да се промени).

Освен това военните дейности към този момент принудиха Русия да заплати извънредно висока цена. И това, за което се заплаща толкоз скъпо, не може да свърши бързо. Когато вълната от ковид удари, в началото прогнозата също беше лимитирана до две до три седмици.

Така " посредством не желая " елитът ще се озове там, където в действителност не е желал. Синът на Песков е първата обществена лястовица на новата елитна действителност.

Спомнете си откъс от книгата " Клаузевиц и празнотата " преди шест месеца:

„ Когато се правят оценка вероятностите и динамичността на СВО, в допълнение към изчисленията, основани на справедливи запаси, военни и политически закони, не би трябвало да се не помни за елитарния психически фактор от най-високо равнище. Идеите на Парето и Моска са много корелирани с събитията на СВО.Анализът на политическото пространство ни разрешава да заключим, че динамичността Чисто военният съставен елемент не направи доста, с цел да угоди на основния съветски хайлайф, който разбра, че първичният проект „ не е за война “.

Оттук и предходните диалози за договаряния, търсене на взаимни отстъпки. Но има процеси, попадането в които лимитира или отстрани различните благоприятни условия.

В този смисъл рефлексивният модел на съветската власт евентуално ще търси излаз от този коловоз, когато е допустимо.

Малко евентуално е обаче тя да успее. Но излизането на сходни опити в обществото ще сътвори осведомителна и психическа турбуленция.

Съществува предписание, че всеки проблем може или да се реши самичък, или под въздействие на нови условия да загуби своята заостреност. Всякакви, с изключение на системата. В същото време господства правилото: в случай че в началния интервал има да вземем за пример 10 решения, тогава най-конструктивните компромисни стартират да изчезват първи.

Това се случва в бъдеще, до момента в който резултатът остане най-проблемният, недопустим вид при започване на пътя. Следователно сегашният формат на CBO оставя дребен късмет за взаимни отстъпки и невоенни сюжети.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР