Какво е подтикнало 31-годишният Йордан Григоров да пристъпи към убийство

...
Какво е подтикнало 31-годишният Йордан Григоров да пристъпи към убийство
Коментари Харесай

Убиецът на майка си в Пловдив - образован, но психичноболен мъж

Какво е подтикнало 31-годишният Йордан Григоров да пристъпи към ликвидиране на личната си майка, не могат да си обяснят съседи от блока, където е станало закононарушението. Младият мъж е приключил политология в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ", а преди този момент ЕГ " Иван Вазов " с профил британски език. Баща му е някогашен чиновник на полицията.

Самият Йордан бил доста четящ човек. Интересувал се от литература, политика, пишел. Бил е на работа в огромна транспортна компания в Пловдив. Родителите му са разведени.

Живеел е при майка си Дора, на 54 година, в чийто апартамент е станало убийството. И в учебно заведение, и в университета, и в живота Григоров бил непретенциозен, сгънат и стеснителен, описват пред 24 часа негови близки. Те също са потресени и не им се приказва.

След като бил задържан, в началото отрекъл той да е направил закононарушението на своята майка Тодорка Вакрилова. В правосъдната зала обаче стана ясно, че Йордан е описал пред проверяващия служител на реда Александър Диманов механизма, по който е направил убийството. Причината за гибелта е удушване посредством прилепяне на гръдния панер и шията.

54-годишната Вакрилова е била открита мъртва на терасата на жилището си на 14 март. При първичния оглед проверяващите не намерили следи от принуждение по тялото на дамата. Изготвената експертиза обаче посочила синини и зачервявания по шията ѝ.

Прокуратурата изиска съдът да остави Йордан Григоров зад решетките. Въпреки ранния стадий на следствието, към този момент са разпитани най-близката другарка на починалата жена, нейни родственици, служител на реда и здравно лице, лекувало 31-годишния мъж. По думите на прокурора Борис Михов Йордан страдал от психологично заболяване. " Има разнообразни сведения, само че нищо фрапиращо ", съобщи той, запитан дали майка и наследник са имали предходни кавги. Той отхвърли да уточни повода за убийството. " Поводът е някак малозначителен, всичко е зависело от психическото му положение все още ", сподели прокурор Михов.

Защитата на Григоров изиска по-лека мярка за неотклонение по отношение на него, само че арбитър Славка Димитрова го остави в ареста. Тя одобри, че показанията на служителя на реда Диманов са косвени. Те обаче се поддържат от разказаното от други очевидци. Съдия Димитрова уточни още, че минималното наказване, заплашващо Григоров, е 15 години затвор. Съществува и риск 31-годишният мъж да извърши друго закононарушение, в случай че остане на независимост.

Йордан Григоров може да апелира ареста си. Ако се възползва от това си право, делото в Апелативния съд ще бъде на 26 март.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР