Какво е общото между тигрите, кокаина и оръжията? За да

...
Какво е общото между тигрите, кокаина и оръжията? За да
Коментари Харесай

Документалната поредица на National Geographic „Трафиканти с Мариана ван Зелер“ ни отвежда в дълбините на международния подземен свят

Какво е общото сред тигрите, кокаина и оръжията? За да разберем отговора, би трябвало да последваме известната журналистка Мариана ван Зелер, която, благодарение на дългогодишния си опит в следствието на подземния свят, ще ни води до някой от най-опасните черни пазари. В новата поредност на National Geographic „ Трафиканти с Мариана ван Зелер “, с премиера на 14.01., тя преглежда комплицираната и постоянно белязана от принуждение вътрешна динамичност на контрабандните мрежи и до момента в който се потапя все по-дълбоко в подземния свят, открива, че хората, които ръководят тези канали, в действителност доста наподобяват на нас самите.

Продукцията показва едно премеждие с задача до места, които рядко могат да бъдат видени и ни дава опция да надникнем зад завесата на престъпния свят. Мариана прекарва време с съществени играчи в разнообразни незаконни действия – от трафиканти на тигри през интернационалните измамници и фалшификатори до търговци на оръжие, кокаин и фентанил.



По пътя си тя се среща с редица представители на службите за сигурност, някогашни пандизчии, сътрудници публицисти и локални поданици, повлияни по един или различен метод от незаконната активност. Всичко това в желанието си да показа от голям брой гледни точки тези трафикантски мрежи, които акумулират трилиони долари в сивата стопанска система, само че постоянно в същността си са непознати за обществото.



„ Хората не си дават сметка, че черните пазари са на всички места към нас, скрити под носа ни. Това, което най-вече ме впечатлява, е по какъв начин най-обикновени хора, като вас и мен, биват въвличани в тези престъпни светове. “ – споделя Мариана ван Зелер, която работи и написа през последните 15 години по тематиката за тайните незаконни организации и мрежи.

Всеки епизод на документалната продукция преглежда разнообразни тематики, в това число трафика на тигри, кокаин, стероиди, оръжия и фентал, както и противозаконния секс бизнес и подправянето на пари.



По време на рискованите си пътешествия Мариана наблюдава една от най-трудните за откриване контрабандни вериги. Тя следва пътя на кокаина от далечна перуанска котловина през карибското крайбрежие на Колумбия чак до улиците на Маями.

Въпреки продължаващата десетилетия война против опиатите в Съединени американски щати, производството на кокаин е в своя разцвет и Мариана се среща с някои от производителите, контрабандистите, водачите и подрастващите разносвачи, които рискуват живота си, с цел да доставят обичания празненство опиат на Америка.

Не пропускайте вълнуващите следствия на Мариана ван Зелер, които ще бъдат предавани по National Geograpic от 14.01., всеки четвъртък от 22 часа.



(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР