Какво е необходимо, за да се пробият руските отбранителни линии,

...
Какво е необходимо, за да се пробият руските отбранителни линии,
Коментари Харесай

Какво е необходимо, за да се пробие руската отбрана?

Какво е належащо, с цел да се пробият съветските отбранителни линии, и какви са рисковете? В огромна публикация Financial Times проучва предизвикването за пробив, с които ще се сблъска украинската войска, където и да стартира предстоящото нахлуване. Основни положения от публикацията извежда съветската редакция на BBC.

" Това изисква съвършен синхрон на целия великански боен оркестър ", споделя някогашният офицер от английския Кралски инженерен корпус Ник Гънъл, за който се твърди, че има богат опит в пробиването на вражеската защита. " Всеки би трябвало да изиграе своята роля. Това е доста рисковано начинание ", продължава той.

За Украйна рисковете се усилват заради обстоятелството, че тя няма въздушно предимство на фронта. За финален път западните танкове се сблъскват със руски Т-72 в Ирак през 2003 година, само че тогава водената от Съединени американски щати коалиция има голямо въздушно предимство. Руската авиация ще може да " смаже украинската специфична инженерна техника ", предизвестява Гънъл.
 Защо Украйна не стартира контранастъплението и по какъв начин се готви за него Русия
Защо Украйна не стартира контранастъплението и по какъв начин се готви за него Русия

Анализ на Би Би Си

" Успешните образци без въздушно предимство са необичайност ", признава и Бен Бари, някогашен пълководец на английски механизиран пехотен батальон. Все отново той показва един образец: израелската офанзива против египетските позиции по време на Войната на Страшния съд през 1973 година " Класическият метод при сухопътна атака е да се проникне в тила на съперника, в един или няколко региона, и да се нанесе съсредоточен удар против центъра на тежестта на съперника ", показва Бари.

Типичната съветска защита се състои от минно поле, линия от противотанкови стълбове - вкопани бетонни пирамиди, известни като " драконови зъби ", по-късно още едно минно поле, 400-метрова линия от окопи и землянки, а по-късно още 500 метра - противотанков трап, написа вестникът.

на американските военни демонстрират подозренията им по отношение на да пробият сходна защита, както във връзка с подготовката на персоналния състав, по този начин и във връзка с запасите от съоръжение и муниции.

Но украинските въоръжени сили са били подценявани нееднократно .

" Ако украинската офанзива е мощна и бърза и успее да влезе в тила на руснаците, фронтът ще се разпадне и руснаците ще избягат... тъкмо както избягаха по време на контранастъплението при Харков ", споделя Глен Грант, също пенсиониран английски офицер, само че и консултант на комисията по защита на Върховната рада.

А в случай че такова бягство се случи, всички окопи и траншеи ще се окажат безполезни. " Има една остаряла максима: укрепленията на земята, които никой не пази, не убива т. И тогава украинците могат да напреднат, стига да имат задоволително проекти и логистика ", прибавя Грант.
 Резников: Моментът е решителен за контраофанзивата на Украйна
Резников: Моментът е решителен за контраофанзивата на Украйна

Според него, по всичко проличава, че Русия губи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР