Какво е най-важно в играта на тенис на маса?Най-важното в

...
Какво е най-важно в играта на тенис на маса?Най-важното в
Коментари Харесай

Как се играе тенис на маса? 5 важни съвета

Какво е най-важно в играта на тенис на маса?
Най-важното в играта тенис на маса е да се забавляваш, само че не по-малко е да схванеш какъв спорт е . Тенисът на маса е извънредно динамичен, занимателен, само че сложен за асимилиране спорт. Всеки, който се е опитвал да играе като майсторите го е забелязал. Събитията в тениса на маса се случват толкоз бързо, че постоянно нямаме време да да мислим а действаме рефлективно. Ето за какво, в случай че желаете да напредваме би трябвало да спазвате следните 5 съвета 
5 съвета при игра на тенис на маса1. Тренирайте постоянно, когато можете
Ежедневните занимания със спорта ще ни дадат сигурността и успеваемостта на ударите, бързината на реакцията, концентрацията и волята за победа, които са ни нужни по време не съревнование.Колкото и да е надарен даден играч, без твърдоглав труд и доста тренировки няма да реализира доста високи резултати в спортната си кариера. Повечето треньори са на мнение, че трудът и постоянството са по-ценни от самия гений. Ако пък се съчетаят двете неща, резултатът е съвсем обезпечен. За това дано не забравяме: колкото повече труд и пот на тренировка- толкоз повече извоювани мачове
2. Работете върху реакциите си
Когато силите в техниката, опита и знанията са изравнени, побеждава този, който съумее да издържи на напрежението. А то по никакъв начин не е за подценяване. Всеки, който се е докосвал до тениса на маса го е усещал. Психическата устойчивост е основен съставен елемент от представянето ни. Умението да контролираш страстите си е част от подготвителния развой и то толкоз значим колкото преодоляването на техниката. Тенисът на маса е спорт, в който не можеш да се освободиш от напрежението и фрустрацията посредством отдаване на тези страсти, тъй като в случай че го направиш обезпечено ще загубиш. Това е спорт, където би трябвало да намериш механизъм да се освободиш от тези неприятни страсти, контролирайки реакциите си.
3. Бъдете изцяло съсредоточени върху играта
Едно от най- значимите умеене в тениса на маса е способността да се концентрираш оптимално мощно за малко време. Концентрацията на вниманието също е детайл, който се тренира, даже и на всяка подготовка. Важна тенденция тук е да се опитваме всякога да изпълняваме всичко по допустимо най-хубавия метод. Ако упражняваме толкоз умишлено, колкото когато сме на съревнование, това ще ни даде огромен небосвод в тази тенденция.Тренирайте постоянно осъзнато и съсредоточено и не пестете напъните си!
4. Изберете вярната
Важно е също по този начин, да определите стила, който ще изповядвате на масата.     
5. Поемайте опасности
Ако постоянно, когато играеш на точки стремежът ти е да вкараш топката на масата както и да е и да чакаш съперникът да сбърка - няма да напреднеш и да развиеш стила си. По време на игра се постанова доста постоянно да рискуваш. Стремежът е да наложиш своята игра. Това постоянно води до победа, в случай че успееш да го постигнеш. Дори да изгубил е по-добре да опиташ. Следващия път сигурно ще се представиш по-добре.
Подходяща ли е играта за хора на разнообразни възрасти?
Тенисът на маса е подобаващ за хора на друга възраст. Като стартираме от това, че децата могат да го практикуват от момента, в който се подават над масата (6-8г) и стигнем до ветеранския спорт, където има дисциплинираност 80 +. Така че можем да кажем, че тениса на маса е един от най-дълголетните спортове. Освен това той е препоръчван и за хора в по-напреднала възраст. Голям плюс тук е, че тенисът на маса не е контактен спорт. Освен това актуалната медицина неоспоримо потвърди изгодите от практикуването на тениса на маса като предварителна защита от синдрома на Алцхаймер. Така че не губете време и откакто прочетохте нашите препоръки потърсете къде е най-близката зала за тенис на маса и започвайте да практикувате!

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР