Какво е най-лошото, което може да се случи, ако си

...
Какво е най-лошото, което може да се случи, ако си
Коментари Харесай

Най-страшните и зловещи коледни традиции по света

Какво е най-лошото, което може да се случи, в случай че си непокорен? В множеството страни Дядо Коледа просто няма да ти донесе подарък.

Ако живееш в Съединени американски щати път, най-вече да получиш въглен. Но има и места по света, където следствията са доста, доста по-лоши.

В Словения, Австрия, Хърватия и Северна Италия идва Крампус

В някои Европейски страни Сейнт Николас има някои помощници, които правят пакости. Но в тези страни, в случай че Свети Николас е положителното ченге, то сигурно не желаете да срещате неприятното.

Крампус е демонично създание, което е на половина коза – с рога и дълъг език. Докато върви, зад него дрънчат окови, а в ръцете си носи пръчка – с цел да бие дребните деца, и от време на време сак или кофа, с който да ги отвлече.

Навечерието на празника Свети Николас, на 5 декември, орди от Крампуси обикалят из алпийските градчета в плашещите си костюми. В последните години някои от тях се напиват, влизат в сбивания и унищожават парцели, което е огромен проблем за управляващите.

Австрия и Бавария си имат Фрау Перкта

Фрау Перкта е магьосница, която идва да ревизира кои деца са били положителни и кои неприятни. Тя не е толкоз известна като Крампус и за разлика от него бие неприятните с пръчка, а отваря коремите им с нож и ги цялостни телата им със плява.

В Уелс на вратата се появява Мари Люид

Мари Люид е кон. Всъщност, не подобен, какъвто бихте си показали. Той се появява в навечерието на Нова Година. Главата на Мари Люид е конски череп, а в очните кухини има подправени очни ябълки. Зад него се влачи дълго покривало.

Плашещият кон е съпровождан от хора в национални носии, които пеят песни. Те се появяват пред домовете на хората и ги провокират на борба в рими с Мари Люид.

Конят дава рима, а стопаните би трябвало да отговорят, с цел да й попречат да влезе в къщата. Все отново в края на "борбата " плашещият кон е пуснат в дома, с цел да донесе шанс през новата година.

Грила и котката Юле крадат деца в Исландия

Грила е голямо страшилище, което живее в пещера дружно с 13-те си деца тролчета. Около Коледа тя излиза от бърлогата си с цел да ловува деца. После ги готви в огромен котел.

Освен 13-те си деца, тя е съпроводена и от котката Юле. Но тя не е пухкаво четириного с което да си играете. Юле е ужасяваща. Подобно на Сатаната, тя се разхожда измежду хората, ръмжейки като лъв.

През нощта голямата котка скита по улиците и наднича през прозорците на децата. Единственият метод те да се спасят от това да бъдат изядени е да покажат, че имат приготвени облекла за Коледа, което значи, че са били положителни деца.

Ако нямат – те може и да се опитат да покажат своите остарели дрешки и да се надяват, че те ще отговорят на стандартите на Юле.

Във Франция обикаля гладният Ханс Трап

Ханс Трап бил лаком и безсъвестен човек. Той употребявал вещерство и покупко-продажби с дявола с цел да стане богат, но откакто бил изпъден от католическата черква, той изгубил парите си и обществения си статут. Той се отправил към провинцията, дегизиран като чучело.

Той бил захласнат от концепцията да вкуси човешка плът. За това Ханс Трап отвлякъл малко овчарче и го сготвил. Но преди да успее да отхапе първата хапка, Бог, който решил, че нещата отишли прекомерно надалеч, го умъртвил с мълния.

Ханс Трап починал, само че тъкмо по Коледа се връща на земята с цел да търси дребни, вкусни деца.

На Балканите Караконджулите обикалят земята на Коледа

Те са същества, с които всички деца в България, а и в съседките ни Гърция, Турция и Сърбия, са плашени съвсем през цялата година.

Караконджулите са същества с черна четина, от време на време и с рога. През цялата година те живеят подземен и се пробват да провокират Апокалипсиса.

Само на Коледа те получават опцията да излязат на повърхността и да обикалят в идващите 12 дни, плашейки хората или от време на време просто изнервяйки ги.

Пер Фютар е касапин от Белгия и Швеция

Пер Фютар, дружно със брачната половинка си, отвличал дребни деца. Той набелязвал най-много заможни малчугани, които обирал. Пер Фютар бил касапин, за това откакто взимал всичко скъпо, което децата имали, ги убивал. После ги криел във барели със сол.

Свети Николас схванал за злите действия и върнал децата назад към живота. Сейнт Николас санкционирал Пер Фютар като го направил собствен плебей, който непрекъснато го следва и се занимава с непослушните деца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР