Какво е на теория и какво е на практика –

...
Какво е на теория и какво е на практика –
Коментари Харесай

Могат ли да изискват задължително да си плащаме глобите към КАТ на граница

Какво е на доктрина и какво е на процедура – става известно, че има обилни разлики

Задължително ли би трябвало да плащаме санкции и фишове към КАТ при прекосяване на българската граница? По този въпрос законът е безапелационен – няма такова условие. Това обаче не пречи да се изисква. Много водачи се оплакват, че на ГКПП-тата в страната чиновниците желаят заплащането на наказателните постановления, а от време на време документите им се задържат непозволено.

На въпрос към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов дали има вътрешно предписание граничните чиновници на Министерство на вътрешните работи да изискват наложително заплащане на място на връчените санкции или те да изискват без да пита да се заплащат насъбрани санкции при прекосяване на границата, само че от отговора му не излиза наяве.

В закона ясно се споделя, че при липса на натоварен трафик, има условие за връчване на неполучени наказателни постановления и фишове от страна на водачи, преминаващи границата. Не съществува обаче условие за наложителното им заплащане на място сега на приемане на документите за санкциите.

В отговора си министър Стоянов добавя, че за жителите, които желаят да заплатят на място, има обезпечен пос терминал, само че не излиза наяве дали съществува процедура, която опонира на закона.

Според министъра в интервала от 1 януари 2022 година към сегашния миг в министерството са постъпили едвам 3 сигнала от жители, свързани с осъществени инспекции на границата. Два от тях са за отвращение на лицата да им бъде връчен фиш, а третият - изказване за нелегално лишен документ за идентичност. Стоянов прецизира, че след инспекция, сигналите са счетени за неоснователни.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР