Какво е лечението на COVID-19 – болестта, предизвиквана от SARS-CoV-2?

...
Какво е лечението на COVID-19 – болестта, предизвиквана от SARS-CoV-2?
Коментари Харесай

Как се лекува коронавирус – медицински протокол

Какво е лекуването на COVID-19 – заболяването, предизвиквана от SARS-CoV-2? Медицински протокол, оповестен от МБАЛ " Здравето " в София, дава забавни насоки, въпреки че доста от тях са строго профилирани.
И въпреки всичко – има съществени насоки, които могат да бъдат разбрани от всеки. Разбира се, не трябва да се не помни, че всеки организъм има своите неповторими особености, по тази причина и всяко лекуване следва да бъде наложително съветвано с доктор, изключително за нова болест, каквато е COVID-19.
В оповестения протокол ясно се прави разграничаване в сериозността на протичането на заболяването – леко, умерено и тежко. Класификацията се прави на база сериозността на признаците. За леко протичане се смята това, при което няма данни за пневмония или хипоксия. Припомняме, че хипоксията е незадоволителното доставяне с О2 на клетките, тъканите и органите в човешкото тяло, а индикаторът, показващ ниско равнище на кислорд в кръвта, се назовава сатурация. Умереното протичане е това, при което няма данни за тежка пневномния, само че пневмония има, т.е. сатурацията е над 90%. При тежкото протичане приказваме за пневмония плюс сатурация под 90%, тежък дихателен дистрес.
При леката форма на заболяване, лекуването се организира у дома. То включва дневен банкет на витамин C 500 мг BID, на цинк – 75 до 100 мг, 10 мг Мелатонин при потребност, сред 75 и 325 мг аспирин, в случай че има контраиндикации, витамини от група B. Препоръчително е болните да мерят сатурацията си с домакински пулсоксиметър.
 Чудодейно лекарство против ковид – нова вяра или нов ПР? Чудодейно лекарство против ковид – нова вяра или нов ПР?
Има ли едно лекарство, което може да се окаже в огромна степен по този начин чаканата панацея против COVID-19? Поне към този момент няма подобен чудодеен лек...
Как тъкмо да използваме пулсоксиметъра, какви са рекомендациите при по-тежко протичане на заболяването и образци за целесъобразни хранителни добавки –!
Още:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР