Какво е кетона или кето диета? През последната година тя

...
Какво е кетона или кето диета? През последната година тя
Коментари Харесай

Кетонна диета - полезни факти

Какво е кетона или кето диета? През последната година тя стана доста известна в обществените медии.

Това е диета с ниско наличие на въглехидрати, която предизвиква приема на здравословни мазнини, До 80% от общите дневни калории би трябвало да се състоят от тях. Кето диетата има своите плюсове и минуси. Някои биха извлекли доста изгоди от нея, само че има хора, които би трябвало да я заобикалят. 

Ако сте решили да опитате кето диета, значимо е да запомните, че единствено тъй като е диета с високо наличие на мазнини, това не значи, че би трябвало да консумираме огромни количества нездравословни мазнини, оповестяват от foodpanda.

Ето и храните, които да консумирате умерено:

Авокадо  - Авокадото е една от тези храни с доста потребни мазнини. Този плод е цялостен с фибри, витамини и минерали. Авокадото не съдържа холестерол и натрий, което го прави отличен източник на мазнини, когато сте на кето диета.

Масло  - Можете да го готвите при високи температури, без да то да губи хранителните си субстанции. То може да помогне на тялото ни с храносмилането и усвояването на хранителни субстанции, а също по този начин оказва помощ за подсилване на костите заради витамините, които се съдържат в него.

Други здравословни масла , които се употребяват са кокосовото масло и необработеното маслиново масло.

Ленено семе - Лененото семе е здравословен източник на омега-3, фибри, витамини и минерали. Поради високия % нишки, то помага на хората да се заситят за по-дълго, като по този метод управляват глада.

Риба - Друг отличен източник на омега-3 са мастните риби като риба звук, сьомга, скумрия и тресчица, които са отлично допълнение към кето диетата. Те също по този начин са богати на протеини и витамин D.

Ядки  - Повечето ядки съдържат по едно и също време мононенаситени и полиненаситени мазнини, които са потребни за сърцето и са положителни за намаление на холестерола. Те са мощно питателни и съдържат високо равнище на антиоксиданти, тъй че включването им във вашата диета е несъмнено потребно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР