Какво е искал да ни каже авторът? Традиционният въпрос, втръснал

...
Какво е искал да ни каже авторът? Традиционният въпрос, втръснал
Коментари Харесай

Съвременната Лена Каренина и символиката на влака

Какво е желал да ни каже създателят? Традиционният въпрос, втръснал до болежка на всеки възпитаник, от през вчерашния ден залива обществените медии. Повод стана арт предизборно видео с Лена Бориславова и влакова линия в основните функции, напомнящи на нова интерпретация на романа „ Ана Каренина “.

Facebook консуматори разсъждаваха, за какво ще се хвърля под влака кандидатката от ПП/ДБ и последваха паралели с трагичната орис на героинята на Толстой, станала жертва на своята огромна и злополучна обич.

Видеото излезе в деня, в който самата Бориславова за първи удостовери, че тя и Кирил Петков са хората, засечени от охранителна камера на влизане в частна квартира.

„ На тези фрагменти аз нямам от какво да се тормозя, тъй като има неправилен ъгъл, както ъгълът с държането за ръка. Категорично удостоверявам, че връзките ми с господин Кирил Петков са служебни и на такива на другари и постоянно са били такива “, съобщи през вчерашния ден тя.

Романът „ Ана Каренина “ е международна класика, предаваща трагичната история на омъжена аристократка нейната и невъзможна обич. Въпреки абсурда, който провокират двамата с бягството си, граф Вронски е одобряван от обществото, а Каренина бива отбягвана и изолирана, до момента в който ирационалната стихия в душата ѝ взима връх и тя се хвърля се под колелата на преминаващ трен.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР