Какво е холестерол? Холестеролът е липопротеин, който се намира в кръвта

...
Какво е холестерол?
Холестеролът е липопротеин, който се намира в кръвта
Коментари Харесай

Сок от грозде и ананас за намаляване на холестерола

Какво е холестерол?

Холестеролът е липопротеин, който се намира в кръвта на хора и животни. Въпреки че връзките му със сърдечно-съдовия болести стартират да се слагат под въпрос в днешно време, добра концепция е да го поддържате в границите на предложените параметри. Растителните храни като сок от грозде и ананас могат да оказват помощ на тялото да отстрани непотребния холестерол.

80% от холестерола се генерира от черния дроб, до момента в който 20% идва от диетичните храни. Това вещество играе значима роля в превоза на липиди през кръвта.

Когато водим вреден метод на живот и изключително неприятна диета, липидният профил на тялото може да бъде изменен. Тази смяна може да аргументи избрани проблеми на сърдечно-съдовото здраве.

За да намалите холестерола и да се насладите на положително качество на живот, е доста значимо да измененията питателните привички. Освен това би трябвало да избягвате храни, които могат да генерират струпване на това вещество в тялото.

Този сок за понижаване на холестерола съчетава свойствата на гроздето и ананаса, с цел да направи напитка, богата на антиоксиданти, които биха могли да оказват помощ за поддържане на този проблем под надзор. За да стане по-ясно какво се предлага да се грижим за здравето си, си коства да разберете повече за изгодите от тези плодове.

Ползите от гроздето за понижаване на сърдечно-съдовия риск

Гроздето съдържа субстанции, които могат да понижат риска от сърдечно-съдови болести съгласно научната литература. Този плод е богат на антиоксиданти, витамини и минерали, които усъвършенстват здравето на сърдечно-съдовата система и забавят стареенето.

Високи количества антиоксиданти, които забавят действието на свободните радикали в организма.

Високи количества флавоноиди, като кверцетин, катехин и антоцианин. Те обезпечават предпазен резултат върху сърцето и предотвратяват появяването на болести.

Флавоноидите оказват помощ за попречване образуването на кръвни съсиреци и способстват за положителното кръвообращение.

Поради наличието си на полифеноли, понижава агрегацията на тромбоцитите и понижава риска от атеросклероза.

Ползите от ананаса

Ананасът е плод, богат на вода, витамини, минерали и антиоксиданти. Тези хранителни субстанции подтикват елиминирането на токсичните субстанции от тялото. Освен това е с доста ниско наличие на калории и може да се включва всекидневно във вашата диета, с цел да се възползвате оптимално от всички преимущества.

Има положително наличие на фибри. Редовната консумация на фибри оказва помощ да се управляват равнищата на холестерола съгласно научната литература.

Ниската му калоричност и високото наличие на вода го вършат идеална храна за включване в нискокалорична диета за намаляване. По този метод той работи индиректно в намаляването на холестерола, защото ограничението на силата трансформира липидния профил според следната публикация.

Още страхотни сокове тук: Червен сок за здравословно намаляване

Съставки

½ ананас

15 зърна грозде, почти

Чаша вода (200 мл)

Инструкции

Първо, обелете и нарежете ананаса. Не забравяйте да премахнете сърцевината.

След това разполовете гроздето, само че не отстранявайте кожата или семките.

Трето, сложете всичко в блендера дружно с чаша вода.

И най-после, смесете всичко и го сервирайте охладено.

Инфо: https://steptohealth.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР