Какво е да си дъщеря на президент – живот с

...
Какво е да си дъщеря на президент – живот с
Коментари Харесай

Спомените на Теофана Стоянова: Какъв е животът на една президентска дъщеря?

Какво е да си щерка на президент – живот с привилегии или живот в изолираност? Теофана Стоянова е единствено на 6 години, когато татко й става държавен глава.

Спомняме си Фани от черно-белите фотоси преди 15 години, постоянно до своя баща – президента Петър Стоянов.

Днес тя живее в Швейцария, само че България й липсва. Пред bTV Теофана описа за срещите си с Бил Клинтън и Майкъл Дъглас, както и за спомените от президентския мандат на татко си.

„ Ако би трябвало да бъда почтена, аз не разбрах съвсем до края на президентството какво се случва. Бях доста дребна. Майка ми по това време беше посланик в Англия и ми сподели един ден, че ще се местим да живеем в „ Бояна”. И аз взех решение, че ще вървим да живеем при вуйна Бояна и бях доста смутена, тъй като в действителност не желаех да пребивавам при нея. Това ми беше първият конфликт с реалността”, спомня ти Теофана.

Казва, че животът на президентската щерка не се разграничава по нищо от този на всяко друго момиче.

„ Бях на морето с майка ми и татко ми в Гърция и се срещнах с момиче италианче. И започнахме да си играем, беше доста занимателно. И в един миг тя ме пита какво работи татко ми. И аз споделям: Ами, президент е. И тя сподели: И моят! На коя компания? И аз споделям: Ами, на страна.

Има обаче срещи, които в никакъв случай няма да не помни.

„ Имах голям късмет да се срещна с Бил Клинтън. Който в действителност е доста непосредствен другар на татко ми и до през днешния ден. И аз таман излизах, а той влизаше и си припомням по какъв начин ми пипна якето и сподели: О, това е толкоз хубаво яке! И това яке не съм го сваляла съвсем 2 години. Беше едно никакво, черно яке. Но щом Бил Клинтън го е казал”, добавя Теофана.

Спомня си и за срещата с дъщерята на Бил Клинтън. „ Когато тя пристигна в България, отдели няколко минути за мен. Беше доста блага и си припомням, че ми сподели доста хубави неща. Как постоянно би трябвало да се държиш по избран метод, тъй като по този метод ти представляваш фамилията си, татко си, майка си. И по какъв начин в никакъв случай не би трябвало да се влияеш от хора, които не ти желаят положителното, които приказват отрицателни неща. Беше доста приятна среща, доста благо момиче. И това за мен беше огромен жест от нейна страна”, споделя дъщерята на Петър Стоянов.

Необикновеното детство на Теофана Стоянова не я е трансформирало в капризно момиче.

Мандатът на президента Стоянов свършва, само че животът на Фани занапред става забавен. На 12 отпътува да живее в Женева, където приключва интернационално учебно заведение.

„ Майкъл Дъглас пристигна на завършването ми. Мисля, че е кръстник на една от съученичките ми. И пристигна да си опише живота. Трудностите в неговата актьорска кариера, които несъмнено са били безчет. Но беше доста прелестно, доста благ мъж. Снима се с всички нас. В учебното заведение ми имаше племенница на Саддам Хюсеин. Имаше доста хубава атмосфера, положителна. Защото ни събираха и ни обясняваха – вие сте разнообразни, друг генезис, вяра. Но в никакъв случай не би трябвало това да е причина да си злоумишлен или да се държиш неприятно с някой съученик. Но никой в учебното заведение ми съвсем не знаеше кой е татко ми, а и за мен това не е най-важното”, добавя Теофана.

„ Някои мислеха, че татко ми е министър-председател на Молдова, президент на Македония, цар на Румъния. Все към България, само че не тъкмо в България”, споделя още тя.

Също като родителите си Теофана приключва право. Желанието й е да работи в интернационална организация за правата на индивида, само че се озовава във финансовата сфера.

„ Много е мъчно, тъй като с цел да започнеш работа желаят стаж, с цел да имаш стаж – желаят работа. Така че това е един циничен кръг, макар че аз всяко лято, през което учех, съм работела. Винаги съм правела нещо, само че това не оказва помощ. Така че в чужбина е мъчно. Но аз имах шанса, тъй като инцидентно си подадох CV-то, обадиха ми се и доста бързо станаха работите. Имах голям късмет. Някой ми е помагал отгоре”, отбелязва тя.

От майка си се учи да бъде мощна, самостоятелна и независима. Но признава, че наподобява повече на президента. Винаги се допитва до него и търси препоръки.

„ С татко ми доста обичаме историята – това е нещо, което ни сплотява. Обичаме да четем и да разговаряме”, разкрива Теофана.

На хиляди километри от вкъщи, най-вече й липсват хората в България.

„ Трудно някое друго място може да се трансформира в дом. Просто като кацнеш в България, има друга мощ. Чувстваш успокоение, като се прибереш у дома. За мен е доста значимо къде са ми корените. Много добре знам от кое място пристигам. Това, че през днешния ден работя в Женева, не значи че на следващия ден няма да работя в София, Пловдив или Плевен. Никога не знаеш”, приключва тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР