Какво е човечност? Дали е нещо, на което ние учим

...
Какво е човечност? Дали е нещо, на което ние учим
Коментари Харесай

Момче в пети клас изпразни касичката си, за да помогне на болна жена

Какво е човещина? Дали е нещо, на което ние учим децата си или по-скоро нещо, на което те могат да научат нас, възрастните? Доказателство тъкмо за последното е един обикновенпетокласник от Нова Загора . Това, което направи той, трогна хиляди българи в обществените мрежи.

Богомил Ганчев даде урок по човещина, след като дари всичките си спестени парички , с цел да помогне на болна жена .

За геройската му постъпка описа жена от магазина, в който е сложена кутията за дарения. А историята е споделена над 400 пъти.   

„ Това е Богомил. На 06.02.2019 година това благо дете влезе в магазин Нон стоп с една торбичка стотинки и попита: Може ли да ги пусна в касичката за подаяние (в магазина има кутия за събиране на средства за болна жена). Възхищавам се от решението на това дете, сподели ми, че паричките си ги събира от предходната година. Нека да се поучим от Богомил Ганчев, възпитаник от 5 " б " клас на учебно заведение " Иван Вазов " гр. Нова Загора с класен началник Митошка Стоянова. Тук е мястото да поздравим и родителите, че са възпитали един съчувствен и виновен наследник ”, написа дамата, станала очевидец на благородната постъпка на момчето.

Постът й е харесан от 5 000 консуматори и има над 320 коментара. „ Браво на момчето! Браво и на родителите му! Браво и на учителите му! Възхищавам се на такива деца и имам вяра, че ще пребъдем! Поклон, благо дете! ”, „ С такива деца за България към момента има вяра! Бъди жив и здрав, дребничък! ”, „ Поздравления, това положително дело ще бъде възнаградено сигурно от Бог. Ръката, която дава, в никакъв случай не е празна ”, разясняват хората.

Нека възпитаваме повече деца като Богомил!

 

За дамата

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР