Какво друго можем да направим освен протести? Спрели сме са

...
Какво друго можем да направим освен протести? Спрели сме са
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Работещите в градския транспорт на София искат 30% по-високи заплати или спират работа

Какво друго можем да създадем с изключение на митинги? Спрели сме са на три съществени тематики. Първата и най-важната са приходите. Даваме си сметка, че би трябвало да има някакъв баланс в обществото. Това съобщи президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов  Димитър Манолов Роден на 23 август 1958 година в гр.София. Завършва междинното си обучение в 35-та гимназия с преподаване в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ От решението в последния ден на Народно събрание за минималната работна заплата сме недоволни и ние и работодателите. Полезното е, че бе направена първа стъпка във вярната посока, само че пътят не е верен. Доходите не би трябвало да изостават зад инфлацията. Имаме доста да догонваме във връзка с приходите “, добави той.

„ Секторите, в които има напрежение сега са системите на „ Български пощи “ и градския превоз в София. Ако не се вземат ограничения, водачите са подготвени да разгласят стачка. Те упорстват за 30% нарастване на заплатите “, обясни синдикалният водач.

„ Министерски съвет е този, който дефинира размера на минималната работна заплата, само че в случай че има пари. Най-голямата спирачка е, че работим с бюджета от предходната година. Предстои да бъде признат бюджетът на Столична община и казусът може да се реши “, съобщи президентът на КТ „ Подкрепа “.

По думите на Димитър Манолов  Димитър Манолов Роден на 23 август 1958 година в гр.София. Завършва междинното си обучение в 35-та гимназия с преподаване енергетиката може да се окаже по-голям проблем от приходите. „ Ако тези проблеми не могат да се решат страната няма да я има. Нищо не пречи вложенията в Мини Марица-изток да се създадат още на следващия ден “, сподели той.

„ Третият проблем е обвързван главно със отбрана на правата на работното място и изискванията на труд. За това ще приказваме, когато имаме по-устойчиво ръководство “, сподели още Манолов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР